Curs valutar 8 decembrie 2022. Evoluție surprinzătoare a euro

Curs valutar complet pentru data de 8 decembrie. Vezi la ce valoare au ajuns cele mai importante monede ale lumii astăzi, în ziua de joi. Euro și dolarul au crescut din nou, dar nu se poate vorbi despre o majorare semnificativă și de efectt.

Evoluția EURO pe 8 decembrie

Cursul valutar al acestei zile a fost publicat, ca de obicei, în jurul orei 13.00. Banca Națională a României face atunci noile cotații, pe care noi le actualizăm imediat ce sunt disponibile. Până la următoarea ședință, vă punem la dispoziție valorile dide astăzi, care sunt valabile timp de 24 de ore, până la următoarea ședință. Vezi cât costă euro, dolarul american sau lira sterlină.

Curs Valutar BNR valabil astazi 8.12.2022

Moneda euro a ajuns să coste joi, 8 decembrie 2022, 4.9192 lei, crescând cu 0.0006 față de ziua precedentă. Dolarul american a ajuns, joi, la valoarea de 4.6852 lei, crescând cu 0.0017 față de miercuri.

Cât despre lira sterlină a ajuns să fie cotată, joi, la valoarea de 5.6962 lei, scăzând cu 0.0059.

Scădere bruscă a ROBOR

Este important să urmărim evoluția ROBOR în mod constant, mai ales dacă avem rate în lei. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut joi la 7,71% de la 7,71%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la 7,93% cât a fost în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a stagnat la 8,20%.