18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Curs valutar BNR 19 ianuarie 2021. Euro atinge un record maxim

Curs valutar BNR 18 ianuarie 2021. Moneda unică europeană a crescut pe 15 ianuarie, ajungând să coste 4.8737 lei, după o perioadă în care a înregistrat scăderi consecutive. Astăzi, în jurul orei 13.00, Banca Națională a României va afișa un nou curs valutar și vom afla cum sunt cotate cele mai importante monede ale lumii.

Curs valutar interbancar 18 ianuarie 2021
Banca Națională a României publică luni, 18 ianuarie 2021, primul curs valutar din această săptămână. Huff.ro vă prezintă, în timp real, cotațiile marilor monede ale lumii. Cât costă un euro, un dolar american, o liră sterlină și un franc elvețian.

Până la publicarea cursului valutar, trebuie să știți că băncile publică propriul curs.
Curs valutar Euro 18 ianuarie 2021

Acestea sunt valorile principalelor monede ale lumii:

euro = 4.8740 Lei
dolarul american = 4.0405 Lei

lira sterlină = 5.4696 Lei

francul elvețian = 4.5329 Lei

Pe 15 ianuarie, moneda unică europeană euro a fost cotată la 4,8437 lei.

Cum calculează BNR cursul valutar
Rata valutară oferită este influențată de bănci și instituții de tranzacționare, și de volumul de moneda pe care acestea îl cumpără și îl vând la un moment dat. Monedele sunt tranzacționate (cumpărate și vândute) zilnic în întreaga lume.

Curs valutar 12 ianuarie 2021

O monedă poate fi achiziționată cu o altă monedă prin intermediul instituțiilor bancare sau pe piața deschisă. Volumul de monede tranzacționate crește și scade în funcție de atractivitatea unei monede, care depinde de o multitudine de factori precum stabilitatea politică, puterea economică, datoria publică și politica fiscală, printre altele.

Ce este un convertor de monedă
Un convertor de moneda este un soft care te ajută să schimbi o moneda în alta, și să afli valoarea. Dacă vrei să afli care este curs euro BNR și curs dolar BNR, și cât poți obține pentru moneda pe care vrei să o schimbi, poți folosi un convertor rapid. Un convertor de monedă se bazează pe cursurile actuale ale pieței, sau pe cursul valutar BNR.

Pentru a afla un curs EUR sau USD, trebuie să verifici curs BNR la zi. Cursul BNR azi sau la zi, se referă la cursul BNR valabil pentru ziua următoare, și este comunicat, în fiecare zi bancară, în jurul orei 13:00, de către Banca Națională a României .

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate