duminică, 22 noiembrie 2020

”Dacă deschizi ochii, te voi lua acasă”. A adoptat un nou-născut bolnav, abandonat la naștere

Știrile zilei

Dr. Emilian Imbri: “Atentie, ATI-ul nu te poate salva”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a vorbit de numarul urias de cazuri de pacienti bolnavi...

Bill Gates dezvaluie cum va fi viata dupa Covid

Era in anul 2015 cand fondatorul Microsoft Bill Gates, la o conferinta a circuitului Ted (administrat de organizatia non-profit...

O copila de doar 13 ani, fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani

O copila de 13 ani din Filipine ar trebui acum sa isi asume responsabilitatile unei sotii dupa ce...

Un asistent medical a adoptat un bebeluș abandonat la câteva ore de la naștere! Micuțul, care se afla în comă, a fost atent supravegheat de asistentul medical care, intr-o zi, i-a promis micuțului: ,,Dacă deschizi ochii, te voi lua acasă”. Bebelușul Santino l-a întâlnit pe Matías Devincenzi, astăzi tatăl său, în februarie 2017.

Matías Devincenzi, un asistent medical in varsta de 31 de ani, din Argentina, a luptat pentru adoptarea micutului și a avut grijă de el până când acesta s-a vindecat. La câteva zile după naștere, copilul a fost diagnosticat cu multiple probleme de sănătate: malformații, deficiență respiratorie, fiind spitalizat la terapie intensivă, la Spitalul del Este Eva Perón, Argentina.

“Îmi amintesc că era în comă, cu asistență mecanică respiratorie. Eu vorbesc mult cu copiii bolnavi, așa că m-am confruntat cu el și am spus fără să mă gândesc de două ori:” Hei, micuțule, dacă vei deschide ochii, te duc acasă“, a povestit Matías. Copilul a deschis ochii în acel moment, acesta fiind un semn clar pentru viitorul tata. “Imediat m-am asumat rolul de viitor tată și am început să ma interesez despre adopție“, a spus el.

Matías Devincenzi era singur și nu avea certitudinea ca autoritățile din Argentina ii vor da autoritatea părintească. El povesteste ca prietenii lui il sfatuiau sa renunte si sa nu se ataseze prea mult de copilas, pentru a nu fi dezamagit. Într-un interviu acordat pentru ,,La Gaceta”’, Matías Devincenzi, asistentul cu suflet rar din Tucumán a spus că fiul său, Santino, s-a îmbolnăvit din nou. Cu toate acestea, deși încă nu obținuse custodia copilului, bărbatul a fost nedezlipit de cel mic: “Fiul meu, sunt aici cu tine, iar tu vei fi bine și vom fi foarte fericiți împreună“.

După ce Santino a fost supus unei operații riscante, Matías Devincenzi nu l-a putut vedea timp aproximativ 60 de zile, dar totul s-a terminat cu bine intrucat pe 12 octombrie autoritățile din Argentina i-au dat “tutela legală” a copilului.

Santino este sanatos acum și petrece zile minunate împreună cu tatăl său: “Nu mi-am imaginat niciodată că poate fi așa de frumos, a fost o conexiune din prima zi când ne-am întâlnit. Când sunt întrebat de ce l-am adoptat, răspunsul este simplu: el m-a ales“, spune Matias.

 

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă