5 C
București
joi, 15 aprilie 2021

Dan Bittman, despre numărul de cazuri de dinainte de alegeri: ”A fost o șmecherie urâtă!”

Dan Bittman vorbește despre numărul de cazuri COVID-19 de dinainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie. Dan Bitmman a declarat că infectările au scăzut vertiginos în perioada în care se apropiau alegerile parlamentare, după care au crescut foarte brusc.

Dan Bittman a enumerat și nemulțumirile pe care și le-a exprimat public cu privire la măsurile autorităților și pentru care mărturisește, că a protestat, însă, liniștit.

„Anul ăsta, nu am vrut să ratez votul. Eu am spus chiar pe postul dumneavostră de televiziune, am spus că vor scădea în perioada alegerilor, dar să ştiţi că absenteismul a venit din vina celor care ne-a speriat atât de mult în luna premergătoare, pentru că, dacă nu apărea preşedintele zi de zi, seară de seară, să ne spună tot felul de năzdrăvănii, sau primul-ministru, sau toţi cei reponsabili, domnul Arafat, şi aşa mai departe. Oamenii nu ar fi fost atât de speriaţi.

Eu înţeleg că mulţi au preferat să stea în casă de frica de a nu lua virusul. Degeaba scad cifrele cu două-trei zile înainte de alegeri. Timp de o lună ţi s-a activat în minte că e destul de groasă treaba, şi atunci să nu ne mire absenteismul. Asta o spun pentru cei care se miră de rezultate, sau se miră de absenteism“, a declarat Dan Bittman.

Dan Bittman; „ La ce sunt bune guvernele?“
Cântărețul se întreabă ce rost are să voteze nişte guverne, după care ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne.

„Nu mă mai miră nimic! De un an de zile asist la o grămadă de lucruri neobişnuite. Încep să mă obişnuiesc şi eu cu ele, dar mi se pare ciudat. Vă întreb şi pe dumneavoastră: Nu vi se pare ciudat că am ajuns să votăm nişte guverne şi nişte guvernanți, după care începem în instanţe, sau să ieşim în stradă să ne luptăm cu aceste guverne?

Adică, ce rost are să mai votăm dacă știm din start, că vine pandemia peste noi, că măsurile luate sunt proaste și acum trebuie să intrăm în instanțe și să ne judecăm. La ce sunt bune guvernele? Iertați-mă că vă întreb, dar eu pun problema mai adânc“, a precizat Dan Bittman.

„Am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave“
Cunoscutul cântăreț consideră că am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave.

„Am senzația că deja, dacă tot e pusă sub semnul întrebării democrația, am putea să asistăm în următorii ani la niște schimbări de situație absolut grave. Aceste măsuri sunt luate împotriva bunului mers al vieții, pentru că, de aia se fac acuma cozi, de aia o să se spună, a, păi, ați ieșit, v-ați îmbulzit în magazine, de aia aveți COVID în continuare, și atunci, toate măsurile astea sunt luate fără cap. Fără niciun fel de noimă. De fapt, asta mă deranjează cel mai mult, cât și de asta protestez așa liniștit, că nu e un protest violent“, a adăugat Dan Bittman.

„Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare a micii economii românești“

Dan Bittman a vorbit și despre închiderea pieţelor, despre care a spus că a fost o șmecherie făcută pentru a ajuta supermarketurile.

„A fost o șmecherie urâtâ, pentru că, după cum bine știți, în piețe nu plătim și ambalajele produselor, le cumpărăm direct. În schimb, în supermarketuri, cam un sfert cel puțin din preț înseamnă ambalaje. Este interesul multora să se vândă marfa din supermarketuri, și nu cea din piețe.

Nu era nicio problemă, în nicio piață din România și repet asta cu toată convingerea, pentru că și în vară, când nu existau aceste restricții mergeam în piețe și mă opreau de fiecare dată, mi se spunea să pun mască. Cel puțin în Piața Obor, așa se întâmpla. Ceea ce s-a întâmplat, a fost un act de autosabotare a micii economii românești”, a mai spus Dan Bittman.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate