• Home
  • Actualitate
  • Dan Capatos spune ca l-a intalnit pe Calin Georgescu de cateva ori: „Am stat cu el la masa. Nu cred ca acest om…”

Dan Capatos spune ca l-a intalnit pe Calin Georgescu de cateva ori: „Am stat cu el la masa. Nu cred ca acest om…”

Dan Capatos spune 1024x597 1

Dan Capatos a făcut declarații despre Călin Georgescu, discutând atât carisma, cât și controversata sa imagine publică. Jurnalistul a evidențiat inteligența și abilitatea acestuia de a comunica eficient, dar a subliniat rezervele sale în ceea ce privește profunzimea gândirii lui Georgescu.

„Am mâncat de vreo trei ori cu el, îl cunosc de mulți ani, fiindcă sunt prieten cu cineva care este apropiat de el. Georgescu este așa cum îl știau cei ce l-au cunoscut înainte să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Sunt convins că România îl va descoperi și fiecare își va face o părere. În timpul întâlnirilor noastre, i-am spus în glumă că îmi amintește de Pavel Coruț, cu teoriile despre superioritatea noastră. Nici atunci, nici acum nu cred în astfel de teorii. Dacă am fi fost centrul lumii, s-ar fi văzut.”

Capatos a relatat că nu a petrecut suficient timp cu Georgescu pentru a-și forma o părere completă despre el, dar a remarcat excentricitatea acestuia. Totuși, jurnalistul a clarificat că nu consideră că Georgescu ar putea avea intenții nocive pentru România: „Nu mi s-a părut genul de om care să ne bage în război sau să ne scoată din NATO și UE.”

Carismă și inteligență, dar limite în profunzime

Dan Capatos a menționat că Georgescu are o carismă deosebită, comparabilă cu liderii televiziunilor religioase din SUA: „Are magnetism, ceea ce lipsește liderilor din ultimii ani. Totuși, nu știu cât de bine s-ar descurca în fața unor specialiști pe teme specifice. Dar, sincer, nici nu cred că e treaba unui președinte să știe totul. Asta se rezolvă prin consilieri buni.”

Capatos a comparat posibilul stil de conducere al lui Georgescu cu cel al premierului maghiar Viktor Orbán: „Dacă Georgescu ar reuși să fie un ‘Orbán al României’, nu ar fi rău. Orbán menține un echilibru, iar România ar putea beneficia de o astfel de abordare, fără a ne înstrăina de partenerii occidentali.”

Perspective asupra contracandidaților și contextul social

Jurnalistul a discutat și despre Elena Lasconi, un alt candidat la președinție, pe care o consideră promițătoare dacă ar avea o echipă de consilieri capabilă: „Ar putea fi un președinte mai bun decât ce am avut până acum. Ar fi o premieră să avem o femeie președinte, ceea ce ar fi simbolic.”

Totuși, Capatos a subliniat că societatea este profund polarizată și că unele dintre ideile promovate de susținătorii progresismului pot deranja publicul larg: „Nu am nimic împotriva diversității, dar există o tendință de a împinge anumite idei prea insistent. Această insistență începe să enerveze oamenii obișnuiți.”

Concluzii echilibrate

În final, Dan Capatos a evidențiat că nu este nici pro, nici contra candidaților discutați, dar a subliniat importanța echilibrului și a unor lideri care să pună interesele naționale pe primul loc: „România are nevoie de o strategie echilibrată, fără extreme. Georgescu ar putea aduce acest echilibru, dacă își joacă bine cărțile.”