Dan Voiculescu, reactie dupa ce PPU si-a ales candidatul la alegerile prezidentiale: ”Nu e basm”

Doctrina umanista a evoluat in ultimele trei decenii de la o idee la o modalitate foarte concreta de implicare civica si politica, spune Dan Voiculescu. El e de parere, intr-o postare pe blogul sau, dupa ce Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnata candidat al Partidului Puterii Umaniste (PPU) la alegerile prezidentiale.

Dan Voiculescu mizeaza totul pe noul presedinte! Violenta a acaparat societatea romaneasca

Voiculescu vorbeste acum despre maturitatea la care a ajuns doctrina umanista si despre faptul ca s-a transformat in raspunsul la asteptarile unei intregi generatii care nu mai accepta vechile idei si obiceiuri politice.
30 de ani, un interval considerabil in viata unui om, reprezinta doar o clipa in evolutia sinuoasa a unei doctrine politice dinspre tratatele teoreticienilor spre realitatea practica. La inceputul anilor 90 ai secolului trecut, cand publicam prima lucrare dedicata Umanismului pragmatic, stiam ca drumul de la idee la impact social real, avea sa fie foarte lung. Consideram ca aceasta doctrina va fi, mai curand, o mostenire pentru nepotii mei si colegii lor de generatie. Insa, intre timp, ritmul evolutiei generale s-a accelerat semnificativ si a facut ca Umanismul, acest Fat Frumos doctrinar, sa creasca in 30 de ani, cat alte doctrine in 300. Nu e basm. Astazi, 8 iunie 2019, la Congresul Umanistilor, sute de tineri vorbeau “limba umanista”. Gandeau in logica umanista. Rosteau esenta principiilor umaniste: omul – cu atributele sale esentiale, libertate, creativitate, demnitate, onoare si curaj – este valoarea sociala suprema. Umanismul nu mai este, in 2019, doar o idee generoasa, ci si o modalitate foarte concreta de implicare civica si politica.
Chiar daca ramane inca foarte tanara, cred ca doctrina umanista a depasit faza cautarilor teoretice. Este independenta, dinamica si poate fi raspunsul la asteptarile unei intregi generatii care nu mai accepta vechile idei si obiceiuri politice si isi doreste sa-i fie recunoscute creativitatea, libertatea, demnitatea si forta de a schimba lumea – exact valorile promovate de umanismul pragmatic. Chiar daca astazi nu am putut ajunge la Congres, privesc cu incredere spre tinerii umanisti. E timpul lor
.”, e mesajul lui Voiculescu.
Ramona Ioana Bruynseels a

 » Sursa: bzi.ro