David Popovici a obținut o nouă medalie de aur. Este cel mai rapid înotător din lume

Sportivul David Popovici a câștigat astăzi prima sa finală de la Campionatul European de Natație de la Roma. Tânărul de 17 ani s-a impus în finala de la 100 metri liber.

David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri, liber.
Sportivul în vârstă de 17 ani a câștigat cursa cu timpul de 46,86.

David Popovici, cel mai rapid înotător din lume
Acesta a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma și a reușit să doboare recordul mondial stabilit în anul 2009.

Sportivul a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, a fost cu 5 sutimi de secundă mai rapid spre deosebire de brazilianul Cesar Cielo Filho, deținătorul recordului stabilit în 2009 cu un timp de 46 de secunde și 91 de sutimi. Pentru sportivul român aceasta este cea mai importantă realizare din cariera sa, de până acum.

David Popovici s-a calificat vineri seara în finala probei de 100 de metri liber, având cel mai rapid timp 46 de secunde 98/100, record nou european.
Medalii de aur și bronz pentru canotajul românesc
Federația Română de Canotaj a anunțat că medalia de aur în proba de dublu rame la feminin (W2-) a fost obținută de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu.

La dublu rame masculin (M2-) aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

A treia medalie de aur a fost câștigată la proba de dublu vâsle de Ancuta Bodnar şi Simona Radis.

Medalii de bronz obținute
Tot sâmbătă, sportivii români au obținut medalii de bronz în proba feminină de patru rame. Echipajul a fost format din: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache sunt cei care au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europeanul de Canotaj de la München.

Citeste si: Ion Țiriac anunță un nou turneu WTA la București. În ce lună va avea loc

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x), format din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș au terminat cursa din Finala B pe locul doi și ocupă poziția 8 în clasamentul general.

Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au terminat cursa pe locul 4 din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x). Federația a mai transmis că aceștia vor concura în Finala B.