David Popovici, medaliat cu aur la proba de 100 de metri liber – video

Continuându-și parcursul extraordinar de la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapeste, David Popovici a câștigat și cursa de 100 de metri liber, ”regina” probelor de natație, impunându-se în aceeași manieră dezinvoltă și entuziasmantă.

Popovici a terminat cursa in timpul 47.58 de secunde, al patrulea timp din istoria probei.

Noul fenomen al sportului românesc a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele lungimi de brațe pe francezul Maxime Grousset (47.64) și pe canadianul Liendo Edward (47.71). Doar 10 centimetri l-au despărțit de Grousset!

Performanța lui David Popovici la Mondialele de la Budapesta este cu atât mai notabilă cu cât în toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție – americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

”Nu mă așteptam să iau două medalii, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber.

E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui Popovici, la interviul acordat în limba engleză.

Ulterior, în limba română, Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta sau în fața televizoarelor: ”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus Popovici, care a fost ovaționat la scenă deschisă de cei din tribune.