Un adevărat campion! Răspunsul dat de David Popovici atunci când a fost întrebat de Neversea

David Popovici a fost declarat cel mai bun sportiv de la Campionatul European de natație după cele cinci medalii obținute, patru de aur și una de argint.

La finalul concursului, înotătorul fost întrebat dacă și-ar fi dorit să fie prezent la festivalul Neversea, care s-a desfășurat în acest weekend, la malul Mării Negre.

„Distracție plăcută tuturor de la orice festival ați fi, ce pot spune, fiecare cu ce îți dorește să facă, pe mine asta mă face fericit, pe alții poate îi face triști, însă eu voi merge în continuare pe drumul meu și mă voi pregăti intens și pentru Europenele de seniori de la Roma, în cel mai frumos bazin pe care îl știu.

Va trebui să îmi refac sau să mai adaug câteva obiective și visuri pentru că deja mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume și să inspir cât mai multă lume, să umplu cât mai multe bazine.

Sigur că mai există câteva, însă trebuie să o iau încet și să nu mă las copleșit de acest val de atenție și val de orice pe care l-am primit, pentru că se întâmplă foarte multe lucruri în jurul meu.

Cred că Jocurile Olimpice au o simbolistică mai adâncă decât Campionatele Mondiale, chiar dacă sunt, practic, la același nivel. Dacă reușesc să fac aceeași performanță ca la Campionatele Mondiale, poate chiar și mai mult, cum îmi doresc, din nou aș fi foarte fericit”, a declarat Popovici.