Dintre sportivii români doar David Popovici merită Ordinul Național ”Steaua României” în grad de cavaler?

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Gestul vine după succesul răsunător al sportivului de 17 ani, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.

”Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume.
David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Doar șase personalități sportive din România au primit această înaltă distincție – Ordinul Național ”Steaua României” în grad de cavaler: Mircea Lucescu, Octavian Morariu, Anghel Iordănescu, Emerich Ienei, Simona Halep și Ivan Patzaichin.

În cadrul unei emisiuni la Orange TV, fostul internațional român Basarab Panduru a adus în discuție faptul că și alți sportivi s-au făcut remarcați în concursurile internaționale și ar merita, pentru efortul depus, să fie recompensați la fel ca și David Popovici.

”E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile.

De acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice!

Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.