De ce a fost geloasă Elena Ceaușescu pe Ramona Bădescu. A avut sau nu pistol la Revoluție?

Invitată a emisiunii ”40 de întrebari cu Denise Rifai”, Ramona Bădescu a făcut mai multe dezvăluiri despre viața ei, unele dintre ei din perioada comunismului, atunci când avea să cunoască ce înseamnă popularitatea și, odată cu asta antipatia din partea Elenei Ceaușescu.

La vremea respectivă, actrița avea doar 16 ani. Se spune că i-au fost interzise aparițiile publice la televiziunea națională, pentru că avea breton, dar se pare că adevărul este, de fapt, altul.

Ramona Bădescu este de părere că Elena Ceaușescu manifesta un complex față de toată lumea și că, de fapt, nu ar fi avut niciun motiv personal să aibă astfel de gânduri la adresa ei.

”Elena Ceaușescu era geloasă pe orice femeie, avea acest complex pentru că nu a fost o femeie cultă, o femeie care a obținut lucrurile cu muncă ei, titlurile i s-au făcut pe plac, era o femei vițiată, era geloasă pe orice femeie, nu cred că avea ceva cu mine anume.

Eram totuși micuță, aveam 16-17 ani în acea perioada. Da, eu aveam breton, ea nu suportă bretonul și îmi aduc aminte că Ceaușescu nu suportă bărbații care aveau barbă.

Erau acele concepții de impunere a unei imagini curate, să exprime prin față acea curățenie sufletească. Era o prostie pentru că omul trebuia lașat așa cum se simte bine. Eram micuță, nu puteam să o sperii eu’, a spus Ramona Bădescu, la Kanal D.

A avut sau nu Ramona Bădescu pistol la Revoluție?
Despre articolele care au apărut imediat după Revoluția din 1989, potrivit cărora Ramona Bădescu, atunci în vârstă de 21 de ani, a fost văzută cu un pistol, actrița spune că informațiile de atunci nu au fost adevărate.

”Nu am spus-o niciodată, nu am pus niciodată mana pe arma. Câteodată este foarte important că presa să afle de la mine. Sunt lucruri pe care presa le scrie aiurea, nu, nu mi-am scos doua coaste, daca aș fi putut, mi-aș fi scos soldul pentru că era prea ondulat, dar talia e naturala de la mama.

Îmi placea imaginea când în tunuri se puneau trandafiri de către copii, sunt o femeie pașnică, ador diplomația, nu îmi plac războaiele. Pentru mine, Revoluția a însemnat un moment foarte înfricoșător’, a mai spus Ramona Bădescu.