DE CE A MURIT, DE FAPT, PAPA BENEDICT AL XVI-LEA. CARE ESTE CAUZA DECESULUI

Anunțul care a cutremurat întreaga lume! Papa Benedict al XVI-lea a murit! Fostul Papă s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani. Care este cauza morții, de fapt.

Fostul Papă, Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 95 de ani, în cursul zilei de astăzi, 31 decembrie 2022, a anunțat Biroul de Presă de la Vatican. Benedict a fost episcop al Romei și cap al Bisericii Romano-Catolice, în perioada 2005-2013.
„Cu tristețe vă informăm că Papa Emerit, Benedict al XVI-lea, s-a stins din viață astăzi, la ora 9:34 (10.34 ora României – n.r.), în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informații suplimentare vor fi furnizate în cel mai scurt timp posibil” a transmis directorul Biroului de Presă de la Vatican, Matteo Bruni.

Benedict al XVI-lea și-a dat demisia în anul 2013, însă, a a locuit în Grădinile Vaticanului la mănăstirea Mater Ecclesiae și a apărut ocazional alături de succesorul său.

De ce a murit fostul Papă, de fapt
Fostul suveran pontif era bolnav de multă vreme, Sfântul Scaun precizând că starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza vârstei înaintate.

În anul 2013 a demisionat, invocând faptul că este bătrân, devenind astfel primul Papă, în 600 de ani, care a renunțat la această funcție.

O altă situație inedită este faptul că, pentru prima dată, în istorie, au trăit aproape de Vatican doi Papi, iar unul dintre aceștia să asiste la înmormântarea celuilalt.

„Nu am mai avut până acum o astfel de situație în care un Papă în viață va ajuta la îngroparea unui Papă care a murit”, a spus istoricul catolic John McGreevy, relatează BBC.