De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1: Eram plătit regește, aveam un onorariu uriaș

De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1. În ciuda faptului că era plătit regește și avea un onorariu uriaș, prezentatorul TV a dezvăluit de ce s-a mutat la KanalD.

„Eram plătit regește la Antenă, aveam un onorariu uriaș indiferent dacă aveam sau nu emisiune dar simțeam că televiziunea poate să fie reinventată, că pot să fac mai mult decât atât și Kanalul mi-a oferit oportunitatea asta.

Degeaba existau programe de cultură generală la TV dacă ele nu aveau audiență, dacă ele nu se vedeau. Domnul Adrian Păunescu mi-a spus cândva că degeaba ai emițător dacă nu ai receptor.

Kanal mi-a dat șansa de a face showuri smart pe audiențe uriașe și Jocul Cuvintelor a fost o lecție bună pentru întreaga piață media anul asta.

Mă bucur că, după ce am inventat Revelioane, copii la TV, blonde sau farse, am reinventat împreuna cu colegii mei showurile smart, arătând că există și un astfel de public”, a spus Dan Negru pentru ciao.ro.

„Am descoperit că există și public numeros de programe curate, smart. Nu mă dezic nicio clipă de blonde sau de celelate programe de divertisment pe care le-am făcut, a fost vremea lor atunci dar cred că publicul a evoluat.

Când am plecat de la Antenă spre Kanal, ca să fac programe de cultură generală, nimeni nu-mi dădea nicio șansă. Un show despre limba romană cu litere, se mirau toți.

Rămâi la Antene, câștigi mult orice ai face, mă sfătuiau toți. Când simți că ruginești, pleacă! E sfatul pe care-l dau tuturor, indiferent de poziția socială sau de vârstă. Sper să fiu un model pentru asta”, a mai spus prezenatorul tv.

Când a fost întrebat ce crede că ne va aștepta în 2023, Dan Negru a mai spus: „Cred că trăim în haos tocmai pentru că toți se pricep la toate. Chiar și mie mi-au propus de nenumărate ori să candidez în diferențe funcții deși nu mă pricep deloc.

Așa că pot să-mi dau cu părere doar despre lumea media care cred că va evolua. Televiziunea își va găsi și ea drumul în bătălia cu online, sigur că va pierde elan de la an la an dar va rămâne o platformă importantă. Oamenii vor avea mereu nevoie de informații și divertisment indiferent de ecranele pe care se vor difuza ele”.