De ce au refuzat preoţii să recite “Tatăl Nostru” la căpătâiul Cristinei Țopescu

Iată şi explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. Decizia familiei de a o incinera pe Cristina, respectandu-i dorinta, contravine cutumelor Bisericii Ortodoxe Române: “În esenţă, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană. Dumnezeu a spus că suntem pământ şi în pământ trebuie să ne întoarcem” – conform unui comunicat mai vechi al Sfantului Sinod.


Te rugam sa apreciezi !

Potrivit postului Antena 3, scandalul legat de incinerarea trupului a izbucnit agresiv în 2013, anul morţii regizorului Sergiu Nicolaescu, iar recent după moartea lui Andrei Gheorghe. Cu toate ca s-a autodeclarat ateu, la crematoriul unde a fost incinerat a existat si o slujbă religioasă tinuta de un preot despre care s-a spus ca este răspopit, iar BOR a anunțat atunci că nu recunoaște slujba.

Preotul Florin Petre a argumentat pentru Antena 3 de ce incinerarea trupurilor este necreştină. Cu toate acestea, preoții au venit la Capela cimitirului Bellu, unde trupul Cristinei Țopescu a fost depus și au oficiat o mică slujbă.

loading...