31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

De ce au refuzat preoţii să recite “Tatăl Nostru” la căpătâiul Cristinei Țopescu

Iată şi explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. Decizia familiei de a o incinera pe Cristina, respectandu-i dorinta, contravine cutumelor Bisericii Ortodoxe Române: “În esenţă, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană. Dumnezeu a spus că suntem pământ şi în pământ trebuie să ne întoarcem” – conform unui comunicat mai vechi al Sfantului Sinod.

Potrivit postului Antena 3, scandalul legat de incinerarea trupului a izbucnit agresiv în 2013, anul morţii regizorului Sergiu Nicolaescu, iar recent după moartea lui Andrei Gheorghe. Cu toate ca s-a autodeclarat ateu, la crematoriul unde a fost incinerat a existat si o slujbă religioasă tinuta de un preot despre care s-a spus ca este răspopit, iar BOR a anunțat atunci că nu recunoaște slujba.

Preotul Florin Petre a argumentat pentru Antena 3 de ce incinerarea trupurilor este necreştină. Cu toate acestea, preoții au venit la Capela cimitirului Bellu, unde trupul Cristinei Țopescu a fost depus și au oficiat o mică slujbă.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate