De ce nu trebuie sa mai spui „hai, noroc”, potrivit parintelui Cleopa

Multi barbati obisnuiesc sa se salute spunand „hai, noroc”. Iata ce spune parintele Cleopa despre acest salut devenit cunoscut in toate zonele tarii.

Parintele Ilie Cleopa este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti duhovnici din tara noastra, iar invataturile sale pline de talc sunt pretuite de toti credinciosii.

Diferitele formule de salut care contin cuvantul „noroc” nu sunt decat invocari ale diavolului, sustine parintele Cleopa. Iata ce ar trebui sa folosim in locul acestei formule de salut.

Ce povestea parintele Cleopa despre noroc si de ce este legat acest cuvant.

„Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand: Hai noroc, cumetre! Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta: Hai noroc, vecine. Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca. Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani? Te inchini la satana?”.

„Voi stiti cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete”, sunt cuvintele staretului de la manastirea Sihastria preluate in volumul 7 al lucrarii „Ne vorbeste parintele Cleopa”.

Parintele Cleopa: „Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti. Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc”.

„Spune Buna ziua! Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun”, arata parintele.

Pentru Parintele Cleopa, norocul este un demon si nu are nicio legatura cu credinta. „Am vazut, pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand: „pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei”.

Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic? Voi stiti cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete. Voi vedeti ca, pana la venirea lui Iisus Hristos, China,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !