De ce să mâncăm mai des ceapă prăjită?

Strămoșii noștri nu au citit articole similare și totuși au mâncat foarte sănătos. Socrul meu iubea ceapa prăjită în unguent de casă. Cu pâine bună, putea să o mănânce în fiecare zi. I-a plăcut și cu siguranță nu știa că este foarte sănătos. Astăzi, însă, știm deja că ceapa are efecte antibacteriene foarte puternice.

Se știe că bulbii de miere vindecă bronșita și pneumonia, ameliorând tusea. Ceapa rasă chiar ameliorează durerile urechii și poate chiar să scadă temperatura corpului. Puțini oameni știu că nu numai proaspăt, ci și copt în timpul tratamentului termic nu își pierde efectele de vindecare, dimpotrivă.

Ceapa prăjită ameliorează durerea în ulcerul stomacal. Ceapa la cuptor ajută și la hemoroizi și ar trebui consumată de oricine are probleme cu coagularea sângelui. Ceapa la cuptor este un aliment potrivit pentru persoanele care au diabet. Dacă mănânci ceapă prăjită pe stomacul gol, este un mijloc excelent de a normaliza nivelul glicemiei și de a menține buna funcționare a ficatului și pancreasului. Ceapa la cuptor va ajuta, de asemenea, pacienții cu hipertensiune și ateroscleroză. Ceapa curăță vasele de sânge, relaxează plăcile aterosclerotice și previne creșterea tensiunii arteriale.

Nu este de mirare că gustul cepei prăjite este foarte important în diferite feluri de mâncare. După prăjirea cepei, uleiurile esențiale dispar, iar ceapa conferă mâncării un gust și o aromă specifice.