Ultimate magazine theme for WordPress.

De ce să nu pui hainele la uscat pe calorifer. Îți pui sănătatea în pericol fără măcar să bănuiești


Uscarea hainelor pe calorifer este un obicei prea des întalnit. Pentru că trăim în secolul vitezei, iar a caștiga timp a devenit o prioritate.

Conform unui studiu al cercetătorilor scoțieni, cei care apelează frecvent la această metodă de uscare își pun sănătatea în pericol. Hainele se încarcă de acarieni, care pot provoca alergii severe. Acest lucru se datorează în special prafului care este prezent în zona elementului de încălzire. „Aceste spaţii trebuie ventilate şi încălzite separat de celelalte părţi ale locuinţei”, a concluzionat Rosalie Menon, unul dintre cercetătorii ce au desfăşurat acest studiu.

„Intrând în casele oamenilor am văzut că îşi uscau hainele în sufragerii, în dormitoare, unii îşi decorau la propriu casa cu hainele puse la uscat. Oamenii nu conştientizează că hainele spălate emit doi litri de apă în aer”, a adăugat Rosalie Menon.

Să nu uităm că, în timp, expunerea la acarieni provoacă astm și alergii. Iar simptomele includ tuse, oboseală constantă, iritație la nivelul ochilor, gâtului și pielii, dureri de cap sau greață.

În plus, este contraindicat să pui hainele la uscat pe calorifer. Acest lucru favorizează apariția sporilor de mucegai, atunci când țesăturile umede iau contact cu suprafața încălzită.

loading...
Loading...