27.6 C
București
marți, 3 august 2021

De ce se pun boabe de orez în sare? La ce este bun orezul?

Orezul provine din Asia răsăriteană și este o plantă din familia gramineelor. Această cereală este utilizată, în special, în realizarea diferitelor preparate culinare. Este un aliment foarte sănătos pentru organismul uman, fapt pentru care este folosit în diversele diete pentru slăbit.

Orezul nu este un aliment scump, orice gospodină prepară din când în când un orez cu legume sau cu ciuperci. Nu toată lumea știe, însă orezul are și alte întrebuințări decât cele relatate mai sus.

Utilizări neobișnuite ale orezului
Ajută la curățarea vazelor – Pentru a spăla sticle, pahare sau vaze este nevoie de instrumente speciale sau de o mână foarte subțire. Dacă nici una din condițiile relatate nu sunt îndeplinite, atunci se poate apela la boabe de orez care pot fi vărsate în recipiente împreună cu apa caldă și lăsate 10 minute. Ulterior, vasul va fi agitat și clătit, fiind curat ca lacrima.
Ajută la repararea electronicelor – Dacă ai scăpat telefonul sau telecomanda în apă este indicat să scoateți bateria și să acoperiți dispozitivul cu orez. Acesta va trage toată apa, iar aparatul va funcționa din nou.
Ajută la curățarea tenului – Specialiștii în dermato recomandă să se fiarbă orez brun în apă, iar lichidul să fie băgat peste noapte la frigider. Dimineața este bine să vă spălați fața cu această apă, fiindcă este bogată în vitamina E, curăță tenul și îi dă o strălucire aparte.
Orezul este un bun tratament pentru căței – Dacă animăluțul de companie nu se simte bine este indicat să îi dai să mănânce, în aceea zi, orez fiert. Starea lui de sănătate se va îmbunătăți vizibil, însă trebuie totuși dus la un veterinar pentru un control amănunțit.
Orez pe post de lipici – Dacă ai nevoie urgentă de lipici și nu ai prin casă, această substanță poate fi preparată foarte ușor. Pui la fiert câteva boabe de orez până când iese amidonul din ele, astfel transformându-se în lipici.
Orezul previne întărirea sării – Toată lumea are această problemă, când sarea se lipește și se întărește în borcan sau în solniță. Dacă pui câteva boabe de orez în recipientul cu sarea, acestea vor absorbi umiditatea și vei scăpa de această problemă.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate