duminică, 20 septembrie 2020

Decizia lui Putin care va afecta întreaga planetă. Se suspendă exporturile de cereale

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

Rusia îşi va suspenda exporturile de cereale – grâu, secară, orz şi porumb – până la 1 iulie. Anunţul a fost făcut duminică de ministrul Agriculturii din Rusia, ţară care este primul exportator mondial de grâu.

La începutul lunii aprilie, Rusia hotărâse să-şi limiteze exporturile de cereale până la 30 de iulie. Decizia a stârnit critici din partea mai multor organizaţii precum Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU, Organizația Mondială a Comerțului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii care au avertizat că aceste restricţii în vreme de pandemie vor crea penurii de alimente, transmite agenţia AFP, citată de Hotnews.

Rusia suspendă exportul de cereale pentru mai multe luni
Duminică, ministerul rus al Agriculturii a anunțat că aceste cote au fost „epuizate în întregime”, motiv pentru care exporturile de cereale vor fi suspendate până la 1 iulie 2020.

Rusia este primul exportator mondial de grâu şi unul dintre principalii producători şi exportatori de cereale din lume.

Guvernul de la Moscova anunţase la jumătatea lunii martie că vrea să instituie restricţii în exporturile anumitor produse din cauza pandemiei de COVID-19 pentru a asigura stabilitatea pieţei naţionale.

Această decizie riscă să facă să crească şi mai mult preţurile, deja ridicate: vineri pe Euronext, tona de grâu tindea să fie tranzacţionată cu 199 de euro la scadenţa lunii mai, iar tona de porumb, la cea din iunie, de 165,75 euro.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă