miercuri, 23 septembrie 2020

Declarația care va trebui completată de către părinții care își vor trimite din toamnă copii la școală

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Apare o noua declaratie pe propria raspundere. Toti parintii care isi duc copii la scoala vor trebui sa completeze o declaratie pe propria raspundere, din toamna.

Ministerul Sanatatii a facut public pe site-ul oficial un draft al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de masuri sanitare si de protectie in unitatile de invatamant, pe timpul pandemiei Covid-19.

Autoritatile au publicat si draftul Anexei 3, si anume Declaratia pe propria raspundere pentru parinti.

In aceasta Declaratie pe propria raspundere, parintii sunt obligati sa specifice daca elevul a prezentat simptome de coronavirus in ultimele 14 zile sau daca a intrat in contact cu persoane bolnave.

Copiii care au simptome nu au voie la scoala

Astfel, parintii isi asuma obligatia de a nu aduce copilul la scoala daca acesta prezinta oricare dintre simptomele noului virus: febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree etc.

De asemenea, parintii trebuie sa specifice si daca pe perioada suspendarii cursurilor scolare copilul a avut probleme de sanatate. In cazul in care copilul a avut probleme de sanatate, parintii sunt obligati sa anexeze declaratiei pe propria raspundere o copie a documentelor medicale: scrisoare medicala sau bilet de iesire din spital.

Aceasta noua declaratie pe propie raspundere este necesara pentru determinarea primirii copilului in colectivitate. Declaratia va fi prezentata la triajul epidemiologic la intrarea in scoala.

Declarația care va trebui completată de către părinții care își vor trimite din toamnă copii la școală 1

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă