Declarația care va trebui completată de către părinții care își vor trimite din toamnă copii la școală

Știrile zilei

Medicul Radu Zamfir atentionează toti romanii: „Cancerul nu ocolește pe nimeni” Care sunt simptomele cancerului de colon, pancreas si stomac

Dr. Radu Zamfir, medic primar în chirurgie generală la I. C. Fundeni a explicat care sunt simptomele care ar...

Cum este sa traiesti cu cineva din zodia Pesti: uite ce obiceiuri are

Pestii sunt considerati cei mai evoluati din punct de vedere spiritual din tot zodiacul.Au doua posibilitati: fie inoata impotriva...

Horoscop Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici: Cea mai grea lectie pentru fiecare zodie in acest an

Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici au vorbit la despre cea mai grea lectie fiecare fiecare nativ din zodiac...

Apare o noua declaratie pe propria raspundere. Toti parintii care isi duc copii la scoala vor trebui sa completeze o declaratie pe propria raspundere, din toamna.

Ministerul Sanatatii a facut public pe site-ul oficial un draft al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de masuri sanitare si de protectie in unitatile de invatamant, pe timpul pandemiei Covid-19.

Autoritatile au publicat si draftul Anexei 3, si anume Declaratia pe propria raspundere pentru parinti.

In aceasta Declaratie pe propria raspundere, parintii sunt obligati sa specifice daca elevul a prezentat simptome de coronavirus in ultimele 14 zile sau daca a intrat in contact cu persoane bolnave.

Copiii care au simptome nu au voie la scoala

Astfel, parintii isi asuma obligatia de a nu aduce copilul la scoala daca acesta prezinta oricare dintre simptomele noului virus: febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree etc.

De asemenea, parintii trebuie sa specifice si daca pe perioada suspendarii cursurilor scolare copilul a avut probleme de sanatate. In cazul in care copilul a avut probleme de sanatate, parintii sunt obligati sa anexeze declaratiei pe propria raspundere o copie a documentelor medicale: scrisoare medicala sau bilet de iesire din spital.

Aceasta noua declaratie pe propie raspundere este necesara pentru determinarea primirii copilului in colectivitate. Declaratia va fi prezentata la triajul epidemiologic la intrarea in scoala.

Declarația care va trebui completată de către părinții care își vor trimite din toamnă copii la școală 1

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă