12.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Declarație de presă susținută de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Știre inițială: Președintele României, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă. Klaus Iohannis va susține joi, 7 mai, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

„Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistenta, solidaritatea şi tăria de caracter a societăţii şi a politicienilor. Acum se diferenţiază cei curajoşi de cei iresponsabili, de profiroti şi populiştii care fac priomisiuni. Sunt pe deoparte românii care respectă restricţiile, guvernanţii care au luat măsuri corecte. Pe de cealaltă parte îi vedem pe cei pe care îi ştim prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupţie şi proastă guvernare. PSD, fac tot posibilul ca reconstrucţia să eşueze.

România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a proteja romanii de coronavirus. Am văzut cu ce satisfacţie au primit unii ieri decizia CCR de declarare a amenzilor neconstituţională. Interesul politic e mai presus decât oamenii pentru ei. Amenzile au fost utile. O spun cu toată responsabilitatea. Fără aceste sancţiuni morţii pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulţi. Pericolul nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. responsabilitatea e aceeaşi. regulile şi sancţiunile nu au alt scop decât protejarea sănătăţii şi a vieţii fiecăruia dintre noi. Numai respectând aceste reguli putem să revenim la viaţa noastră.

Politicienilor le cer să înceteze să mai pună în pericol viaţa cetăţenilor. PSD a lucrat în parlament, mult şi prost, toxic, a coninuat să facă ce ştie mai bine. Este uşor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a a arunca tara cu zeci de ani în urmă. Dau doar două exemple de legi acre ar fi dăunat bugetlui: lefgile PSD de suspendare a plăţilor la credite şi utilităţi. CEDO a dat o decizie care ne-a arătat tuturor care era agenda reală a PSD. A venit la putere pentru a-i alunga de la putere pentru cei competenţi, pentru a scăpa de urmărirea penală. Dovedesc că nu au abandonat controlul asupra justiţiei.

PSD a ramas acelasi partid preocupat de a-si salva baronii. PSD era ocupat zilele trecute sa reglementeze privilegii in Parlament. Vrea sa le permita celor cu dosare penale sa candideze la primarii. PSD vrea sa dea legi cu dedicatie pentru baronii sai. Sa ne amintim cum in 2018 si 2019 PSD a incercat sa puna pe butuci ICCJ. Modul conjuncturat al PSD de a legifera a condus la ani pierduti pentru Romania. Iata de ce resetarea Romaniei nu se va putea realiza cata vreme PSD are majoritate parlamentara. „, a declarat Klaus Iohannis.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate