Deputatul Camelia Gavrila a evidentiat competitia Scolii Europene in sistemul educational

• Parlamentarii si reprezentantii Guvernului au fost prezenti la festivitatea de decernare a titlului „Scoala Europeana”, editia a XVI-a, eveniment organizat de Ministerul Educatiei Nationale • Deputatul iesean Camelia Gavrila, presedintele Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor, a evidentiat importanta unui asemenea proiect pentru dezvoltarea proiectelor destinate invatamantulu romanesc  

Prof. dr. Camelia Gavrila, presedintele Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor, a participat in aceasta saptamana la festivitatea de decernare a titlului „Scoala Europeana„, editia a XVI-a, eveniment organizat de Ministerul Educatiei Nationale. Printre participanti s-au numarat ministri, secretari de stat, membri ai Parlamentului României, reprezentanti ai institutiilor din învatamântul preuniversitar din tara, parinti, elevi, reprezentanti ai partenerilor de dialog social si ai altor organizatii cu profil educational.

În acest context, Ministerul Educatiei Nationale a premiat cele 87 de unitati de învatamânt preuniversitar, câstigatoarele Competitiei Nationale „Scoala Europeana”- cu 26 mai multe decât la editia precedenta.

Pentru fiecare unitate de învatamânt preuniversitar câstigatoare, Ministerul Educatiei Nationale a oferit din bugetul propriu, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, suma de 5.000 lei, bani ce vor fi utilizati pentru dotari materiale.

„Certificarea scolilor cu titlul «Scoala Europeana» le-a conferit recunoastere si prestigiu în cadrul comunitatilor educationale, iar eforturile pe care le-au facut pentru mentinerea titlului obtinut au determinat interesul crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte, promovând valorile nationale si europene si contribuind la cresterea mobilitatii internationale si a schimbului intercultural. Competitia «Scoala Europeana» consta în evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra dezvoltarii profesionale, a culturii organizationale si a ethosului scolii. Odata obtinut, certificatul «Scoala Europeana» este valabil pentru o perioada de trei ani, iar eforturile pe care le fac scolile pentru mentinerea titlului obtinut determina implicare, competitie, creativitate în demersul educational”, a spus prof.dr. Camelia Gavrila.

În discursul sutinut, prof. dr. Camelia Gavrila a aratat si importanta procesului educational pentru viitorul tinerilor. „Educatia în societatea contemporana presupune deschidere spre cunoastere, stiinta, cultura, competente digitale, de comunicare în limba materna, dar si în alte limbi straine, receptivitate fata de valorile multiculturalismului. Tinerii traiesc într-o lume globalizata, a progresului tehnologic, învata, muncesc sau calatoresc în spatii culturale diferite, de aceea adaptarea, toleranta, întelegerea si sensibilitatea culturala sunt absolut necesare”, a mai spus demnitarul iesean.

Vezi si: Dezbateri despre fenomenul bullying in scoli. Deputatul Camelia Gavrila s-a intalnit cu elevii de la Forumul National al Copiilor

Scolile iesene au excelat

Demnitarul social-democrat a aratat si ce inseamna un asemenea proiect. „O scoala europeana îsi formeaza elevii în spiritul respectului si al asumarii valorilor nationale, al integrarii în matricea spirituala româneasca, prin tot ceea ce înseamna limba, istorie, traditii, cultura nationala, dar scoala înseamna si deschiderea spre ceilalti, spre alte culturi, civilizatii, medii culturale. Apreciez competitia «Scoala Europeana»– o activitate de traditie organizata consecvent, cu multa competenta si implicare pedagogica a specialistilor din Ministerul Educatiei Nationale,

 » Sursa: bzi.ro

loading...