All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

A deschis ochii in timp ce se pregateau sa o bage in groapa! Mama ei a privit-o si a fost la un pas de lesin! Primele ei cuvinte au fost…

O tânăra de 20 de ani, necăsătorită şi care păştea oile pe munte, a rămas într-una din zile însărcinată cu un ţăran din sat. Fiindu-i ruşine de copilul din flori pe care îl purta în pântece şi speriată să nu afle părinţii, faţă şi-a provocat un avort şi şi-a ucis pruncul înainte de a se naşte.

Câţiva ani mai târziu, faţă s-a îmbolnăvit şi a murit, luând secretul cu ea pe lumea cealaltă.

În ziua înmormântării, în timp ce faţă era dus de familie şi alaiul de oameni, în frunte cu preotul, spre groapă, răposata a mişcat puţin capul şi a început să vorbească, spre uimirea tuturor.

 

“Părinte, părinte, vino încoace… nu te teme! Cu sfinţia ta am treaba… Eu am făcut un păcat mare în viaţă şi m-am ruşinat să-l spovedesc. Dar pentru că am avut evlavie la Maică Domnului, ea s-a rugat pentru mine înaintea Mântuitorului şi mi-a trimis sufletul în trup, că să-mi spovedesc păcatul pe pământ, căci pe pământ l-am făcut…”

Lumea uimită, s-a retras afară, iar faţă s-a mărturisit la preot de păcatele sale, cu multe lacrimi.

Sătenii s-au adunat îngroziţi în jurul ei şi au început să o întrebe despre viaţă de dincolo, dacă există Răi şi cum arată Dumnezeu.

“Cum este dincolo, nu pot să va spun. Atât va pot spune, că aşa cum este aici, pe pământ, unde fiecare este scris la primărie cu tot ce are, tot aşa şi dincolo, fiecare este scris la primărie cu tot ce are, tot aşa şi dincolo, fiecare este scris cu tot ce a făcut, bun sau rău… Va rog cu lacrimi, să fiţi spovediti fiecare de toate păcatele, că ce se dezleagă pe pământ, se dezleagă şi în cer… Dincolo nu mai este pocăinţă şi nici Maică Domnului nu se roagă pentru păcătoşi. Tot ce aţi făcut pentru mine, rugăciuni şi pomană sunt primite. Continuaţi!”, a mai spus ea.

Apoi, tânăra a închis din nou ochii şi nu s-a mai trezit.

Povestea a fost transmisă din moşi-strămoşi, iar ulterior, redată de Arhimandritul Ioanichie Bălan, în cartea lui “Istorioare duhovniceşti”.

 

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Aseară am trăit cea mai dureroasă experiență a vieții mele. A spus ,,Opt felii de parizer. Subțiri.” Eram în market-ul de cartier

Aseară am trăit cea mai dureroasă experiență a vieții mele. A spus ,,Opt felii de parizer. Subțiri.” Eram în market-ul de cartier, unde stand-ul de brânzeturi este lângă cel de dulciuri. Mă uitam la o rotiță de cașcaval. Am auzit tot

O româncă a scris pe Facebook o întâmplare prin care a trecut și care a impresionat-o profund. Povestea a devenit virală pe rețelele de socializare, fiindcă arată drama unei fetițe a cărei mamă nu își permitea să-i cumpere. câteva dulciuri de Crăciun, o dramă prin care nu ar trebui să treacă niciun copil.

Protagonista este o femeie din Neamț care în cele din urmă i-a cumpărat copilei tot ce voia de pe rafturi, dar fetița trăiește tot în sărăcie, cu o floare nu se face primăvară, dar sufletul unui copil s-a bucurat pe deplin, poate pentru prima dată în viață.

Iată ce povestește femeia:
„Aseară (19 dec – n.r.), am trăit una dintre cele mai dureroase experiențe ale vieții mele. Eram în market-ul de cartier, unde stand-ul de brânzeturi este lângă cel de dulciuri. Mă uitam la o rotiță de cașcaval. Am auzit discuția:

„- Te rog, mamă, voi fi bună și cuminte. Te rog!
-Nu avem bani, ăștia sunt! Dacă îți iau bomboanele astea, nu mai avem bani de pâine.”
Instinctiv am întors capul.

O femeie simplă, îmbrăcată sărăcăcios, dar curăț, cu o puștoaică blondă, cu ochi mari albaștri.
„- Te rog,ai promis că anul asta va veni Moșul și ne va aduce bunătăți….”

Stăteam înlemnită, cu rotiță de cașcaval în mână.
Copilă ținea în mână o punguță cu dropsuri. O priveam și nu-mi venea să cred, că poveștile pe care le auzisem erau adevărate.

Copilul a lăsat punguță cu bomboane pe raft și, trasă de mama-sa a plecat mai departe.

M-am întors, teleghidată, spre standul cu dulciuri. Punguță cu bombonele, pe care o ține copilă în mână, costă 1,50 lei. Am înghesuit dulciuri în coș și, inevitabil, în drum spre casă de marcat, am trecut pe lângă standul de carne. Femeia respectivă și copilă, care se zgâia în geamul de prezentare a produselor.

„- Opt felii de parizer!” a spus și a continuat „Subțiri”
Mi-a stat inimă-n loc.

Am cerut celeilalte vânzătoare un baton de salam de vară și unul de pastramă de porc.

Am ajuns la casă înaintea lor.
Îmi înotau ochii în lacrimi.
Le-am așteptat afară, în față marketului.
I-am întins sacosica cu dulciuri copilei blonde:

„- A trecut Moș Crăciun pe aici și ți-a lăsat sacoșica asta la mine, pentru că tu erai în magazin.”
Copilă, a întors ochiii ei mari și albaștri către mamă-să, întrebători. Iar femeia a dat din cap aprobator.

„- Vezi, mamă, că există Moș Crăciun!” a exclamat.
Priveam mută de emoție, mă durea și mă bucurăm în același timp.

Domnilor guvernanți, v-ați mărit pensiile, dar pentru copilutii ăștia ce-ați mărit? Foamea? Frigul? Nimicul?”, a scris Arina pe Facebook.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Trucul de mai jos poate fi folosit de tot mai multe persoane care au plante de apartament, deși la prima vedere pare foarte ciudat.

A înfipt în joacă mai multe bețe de chibrit în pământul ghiveciului florii, dar ce s-a întâmplat după câteva zile a lăsat-o fără cuvinte. De atunci, face asta de câte ori are ocazia

Probabil că ați observat și voi că de multe ori pământul din ghiveci devine gazda unor gândaci și vietăți minuscule care mișună nestingherite.

Deși par inofensive la prima vedere, ele pot dăuna plantei gazdă în timp, pe termen lung. Cea mai simplă modalitate de a scăpa de ele este aceea de a înfige în pământ mai multe bețe de chibrit, cu capul de aprindere în jos.

Totuși, trebuie ca chibriturile să fie noi, nefolosite. După câteva zile veți observa că insectele au dispărut.

Motivul este unul simplu: sulful de la capătul bățului de chibrit nu le mai permite dezvoltarea acestor vietăți dăunătoare.

Sursa: anamariavasile.com

loading...