Desfasurare de forte pe litoralul romanesc! Sute de politisti, jandarmi, scafandri, dar si elicoptere, in cautarea pachetelor cu droguri

Peste 300 de politisti si jandarmi sunt angrenati intr-o ampla actiune care se desfasoara pe litoralul romanesc, pe o distanta de circa 90 de kilometri, intr-un dosar de trafic de droguri, la cautari participand si 14 ambarcatiuni, scafandri, precum si doua elicoptere, a declarat sambata, in statiunea Mamaia, purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan.

„Astazi, in judetul Constanta, s-a desfasurat o ampla operatiune de cautare a unor pachete susceptibile a contine droguri de mare risc. In cadrul acestei activitati au fost implicati politisti din cadrul Politiei Romane, politisti de frontiera, jandarmi, dar si lucratori din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul Constanta. Au fost descoperite si ridicate mai multe colete susceptibile a contine droguri de mare risc. Tocmai de aceea Politia Romana si alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au transmis dimineata o informare, o atentionare catre cetateni prin care i-am anuntat sa nu deschida aceste colete pe care le gasesc pe plaja, sa anunte cel mai apropiat politist sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112, tocmai pentru ca aceste droguri au concentratie foarte ridicata, peste 90%, si ar putea reprezenta un pericol pentru viata si integritatea persoanelor”, a explicat reprezentantul IGPR.

Conform acestuia, cautarea drogurilor va continua in zilele urmatoare.

„Nu excludem aceasta posibilitate (de a mai fi gasite droguri – n.r.), tocmai de aceea operatiunea este in derulare. Sunt peste 300 de politisti, politisti de frontiera, jandarmi, ei se afla in acest moment pe litoralul romanesc. Vorbim aici de aproximativ 90 de kilometri pe care se efectueaza aceste cautari. Bineinteles, la finalizarea acestor cautari, vom reveni cu detalii publice in ceea ce priveste locurile in care au fost descoperite drogurile, precum si cantitatea totala identificata”, a spus Dragan.

Vezi si: Pachete cu cocaina aduse la mal pe plajele din Navodari si Vadu

Intrebat daca in afara drogurilor gasite pe plaja, astfel de pachete au fost descoperite si plutind pe apele Marii Negre, purtatorul de cuvant al Politiei Romane a confirmat, mentionand ca tocmai de aceea sunt efectuate si cautari cu scafandri si elicoptere.

„Da, au fost gasite droguri inclusiv pe mare, tocmai de aceea aceasta operatiune a beneficiat de sprijinul a doua elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar si a 14 ambarcatiuni din cadrul Politiei de Frontiera. S-au folosit si scafandri in aceste cautari de astazi. Operatiunea este in derulare si speram sa gasim toate coletele care contin droguri, pentru a inlatura orice potential pericol la adresa cetatenilor din Constanta”, a afirmat Georgian Dragan.

El a adaugat ca au fost cetateni care au anuntat autoritatile, prin numarul 112, ca au gasit colete ce ar contine droguri, mentionand totodata ca din datele anchetatorilor reiese ca nu ar fi nicio persoana care ar fi gasit respectivele colete si nu ar fi alertat politistii.

Conform reprezentantului IGPR, toate actiunile de cautare sunt coordonate de DIICOT, procurori ai acestei structuri aflandu-se la Constanta.

Dragan a afirmat ca in cadrul dosarului de trafic de droguri au fost retin

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !