Francesca Tuscano a murit după o doză de AstraZeneca. Suma primită de rude ca despăgubiri din partea statului italian

Francesca Tuscano, profesor suplinitor, a murit la 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca.

Pe 2 aprilie 2021, după primirea vaccinului, tânăra a suferit dureri de cap puternice. Părinţii au găsit-o inconştientă. Pe 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova.

Medicul legist Luca Tajana şi medicul hematolog Franco Piovella au stabilit că ”decesul pacientului a fost în mod rezonabil efect advers la administrarea vaccinului anti Covid-19” şi au exonerat de răspundere doctorii implicaţi în procesul de vaccinare.

Raportul legiștilor stabilește că decesul Francescăi a fost cauzat de o tromboză cerebrală foarte rară ”asociată cu trombocite scăzute, declanşată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, cum este si cel produs de AstraZeneca.

La un an de la dispariţia Francescăi, se cunosc cifrele despăgubirilor oferite de statul italian: 77.468,53 de euro. Banii fiind destinaţi ”rudelor care au solicitat, în cazul în care decesul părţii vătămate a fost determinat de vaccinări”, scrie Corriere della Sera .

Până în prezent, există un fond de 150.000.000 de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma vaccinării anti-Covid.