Detalii socante din curtea USR Iasi. Deputatul Cosette Chichirau spala rufele murdare in public. Parlamentarul incearca sa ascunda in disperare o golanie uriasa

• Situatie de-a dreptul incredibila in curtea unui partid din Iasi • Formatiunea care a surprins pe toata lumea la alegerile europarlamentare, dupa ce a obtinut un scor urias pe judet, a ajuns sa fie transformata intr-o jucarie personala a liderului organizatiei • Deputatul scandalagiu Cosette Chichirau s-a luat in corzi cu Primaria ieseana dupa ce a fost prinsa cu o minciuna la fel de mare ca scorul electoral obtinut la alegerile europarlamentare

Scandalul se inteteste in curtea filialei iesene a Uniunii Salvati Romania (USR). Deputatul Cosette Chichirau, presedintele organizatiei judetene a USR Iasi, a fost prinsa recent cu o minciuna grosolana privind spatiul in care isi desfasoara activitatea filiala formatiunii. Chichirau a transformat apartamentul matusii sale din zona centrala in sediul organizatiei judetene a partidului. Matusa, in varsta de 74 de ani, a cedat in comodat apartamentul in care filiala USR isi desfasoara activitatea. Si este vorba de un spatiu aflat la etajul 8 al unui bloc, nu la parter. Pe aceeasi adresa, apartamentul matusii din strada C. Negri, la numarul 35, are trecut domiciliul personal si Cosette Chichirau.
Culmea, Primaria i-a oferit in mai multe randuri spatii pentru activitatea USR, insa Chichirau le-a refuzat. A iesit insa public sa-i acuze pe cei din Primarie ca nu i-au dat spatiu, lucru care s-a dovedit a fi fals. „Am devenit atât de incomozi pentru sistemul corupt din România încât s-au apucat sa arunce cu noroi în noi. Acuzatiile sunt atât nefondate, cât si stupide. Despre sediul USR Iasi: primariile, inclusiv Primaria Iasi, au refuzat sa ne dea sedii. Pentru a putea functiona din punct de vedere contabil, aveam nevoie de Cod de Înregistrare Fiscala (CIF), iar pentru aceasta, aveam nevoie de o adresa în municipiul lasi. În acest context, am rugat-o pe matusa mea sa încheie un contract de comodat cu partidul. Un contract de comodat este, prin definitie, un contract CU TITLU GRATUIT. Niciun ban nu a fost încasat, nici pentru chirie, nici pentru utilitati. Multiplele controale de la AEP nu au gasit nicio neregula. ANAF nu a gasit nicio neregula. Despre contabilitatea USR Iasi: contabilitatea noastra este complet transparenta. Toate filialele trimit contabilitatea la Bucuresti lunar, astfel încât tot partidul are acces la contabilitatea tuturor filialelor, inclusiv a filialei Iasi. Corespondenta filialei ajunge la casuta postala comuna a birourilor parlamentare, la care au acces si Biroul Local, si Biroul Judetean (în total 18 persoane)”, a sustinut Cosette Chichirau.

Culmea, cei din Primarie o contrazic pe Chichirau in privinta spatiilor unde USR Iasi ar fi trebuit sa-si desfasoare activitatea. Municipalitatea a propus USR mai multe spatii in acest sens, toate fiind insa refuzate de conducerea partidului. De exemplu, unul din spatiile propuse a fost cel pe strada Cuza-Voda, la numarul 45. Spatiul respectiv a fost in trecut sediu al PP-DD, UNPR, iar anul trecut a fost propus celor de la USR. Doar ca Cosette Chichirau a refuzat sa preia acest spatiu, astfel incat acesta a ajuns la organizatia PMP Iasi in urma unei cereri facute catre Primarie.

 » Sursa: bzi.ro