24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Dezastru ecologic în Sri Lanka. Plajele sunt acoperite de pești morți și peleți de plastic în urma unui incident maritim grav

La începutul lunii trecute, o navă de marfă care transporta substanțe chimice a luat foc în largul coastei Sri Lanka – lăsând în urma sa un dezastru ecologic cu care insula va trebui probabil să trăiască decenii. Deși incendiul a fost stins,  problemele abia au început. Plajele sunt acoperite de tone de peleți mici de plastic și de pești cu burți umflate și cu peleți înfipți în branhii. Orice ajunge acum la țărm este otrăvit, avertizează activiștii de mediu.

La bordul navei care a ars, sunt încă containere stivuite unele pe altele, multe conținând substanțe chimice extrem de periculoase pentru mediu – unele dintre acestea s-au scurs deja în apă și sunt temeri că ar putea otrăvi viața marină.

În plus, tone de peleți mici de plastic au acoperit deja plajele.

În afară de amenințările de mediu, există și consecințe devastatoare pentru comunitățile locale. Peste noapte, pescarii au rămas fără principalul mijloc de asigurare a traiului și vor suferi probabil și în anii următori.

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate