24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

„Asta îmi doresc cel mai mult” spune Ileana Stana Ionescu la 83 de ani. Este emoționant!

Cunoscuta actriță, Ileana Stana Ionescu, s-a retras în toamna anului trecut de pe scena Teatrului Naţional, după șase decenii în care a profesat. În căutarea liniștii, Ileana s-a mutat cu soțul ei, a ctorul Andrei Ionescu, la casă cu curte, langă București. La 82 de ani, a hotărat că este timpul să pună punct carierei de actriță, dorindu-și să se bucure de anii rămași alături de alesul inimii ei.

“Ce să fac, e structura mea, probabil că sunt înzestrată de Creator cu multă forţă. Şi sper să mai am câţiva ani ca să pot să mă comport aproape la fel. N-am niciun secret, este natura mea destul de robustă şi iubesc aşa de mult teatrul încât nu am niciun fel de strângere de inimă când începe spectacolul. Asta îmi doresc cel mai mult, să fiu sănătoasă, să fiu alături de soţul meu, cu care m-am înţeles toată viaţa foarte bine şi doresc să ne bucurăm împreună şi să trăim tot aşa de fericiţi ca până acum”, spunea Ileana Stana Ionescu.

Lucrurile nu au mers conform planului, cei doi actori au întâmpinat o serie de probleme de când au intrat în posesie noii case. Atunci când au devenit proprietarii vilei din Pipera, acum trei ani, nu se așteptau la asemenea experiențe:

”Am avut trei echipe de constructori. Au furat şi au plecat. Am plătit peste 4.000 de euro pentru termopane şi uşi, însă nu au pus nici o şipcă. Au luat banii şi au plecat. Au venit alţii pentru care am făcut altă plată. Al doilea mi-a câştigat încrederea, i-am dat banii fără chitanţă! Mi-a spus ”Vă fac casa, cum o să o fac pe a mea”. Pe a lui a terminat-o, pe a mea nu!

Au plecat şi ei când eram la copiii noştri în SUA. Ne-au lăsat baltă cu treaba. Când plouă, ne curge apa în casă. Acum a venit o altă echipă de constructori ca să rezolve problema. S-au uitat. O să monteze o schelă, ca să putem face o treabă serioasă cu ei. Într-o săptămână-două, poate vor termina. O să plătim, sperăm să nu fie o sumă aşa de mare. Până şi lumina am plătit-o de două ori. Am plătit mai întâi unei firme care a intrat în insolvenţă. Ne-a spus să plătim totul o dată că e mai ieftin. Şi iar am plătit suma respectivă pentru a avea electricitate”, a povestit Andrei Ionescu.

Scena s-a bucurat de prezența Ilenei Stana Ionescu și pe micul, dar și pe marele ecran, avand roluri precum: Zoița în „Gaițele”, Fraulein în „Cuibul de viespi”, mama lui Romeo în „Alo, aterizează străbunica!”, Olga în „Secretul lui Nemesis” și mama primarului în cel mai popular serial al momentului, „Las Fierbinți”; și în piese de teatru ca „Idiotul”, „Coana Chirița”, „Orfeu în Infern”, „Jocul dragostei și al întâmplării”, „Molto, granʼ impressione”, „Idolul și Ion Anapoda”, „Livada de vișini” ori, mai recent, în „Terorism” și „Boeing Boeing”. Și-a avut debutul în adolescență, la 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, iar de 18 ani este este societar de onoare al Teatrului Național din București.

Actrița a fost și membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Italiană și președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Panama.

 

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate