Dieta Rina, desfiintata de un medic cunoscut: „E o prostie”

Milioane de persoane sustin ca au slabit intr-un mod sanatos si ca nu s-au mai ingrasat dupa ce au tinut dieta Rina. Multi cred ca este una dintre cele mai bune metode de slabit, insa specialistii nu sunt complet de acord.

Dr. Simona Tivadar, medic specialist in boli de nutritie si diabet, a atras atentia asupra faptului ca dieta Rina nu are nicio baza stiintifica. Iata ce a spus medicul despre aceasta dieta atat de populara in Romania:

„Rina e o prostie, nici macar nu are o baza stiintifica. E o prostie incaltata fara nici un fel de logica si de chimie. Atkins, Dukan sunt diete care au o chimie corecta la baza, adica reducerea carbohidratilor si cresterea cantitatii de proteine, ca sa nu ne consumam din masa musculara.

Dieta Atkins este o dieta nerestrictiva din punct de vedere al cantitatii de mancare, dar foarte restrictiva ca si compozitie, de aceea poate fi folosita pe perioade limitate.

Dieta Dukan este o dieta cu grasimi putine, dar cu aceeasi chimie: glucide putine, proteine mai multe si care poate fi tinuta mai mult decat Atkins, dar tot pe o perioada limitata.
Nu exista nici un fel de regim care poate fi prescris tuturor oamenilor. In primul rand, atunci cand faci o cura de slabire cuiva, trebuie sa identifici comportamentul alimentar al acelei persoane si sa-i atragi apoi atentia: uite asta nu mai poti sa faci niciodata pentru ca te ingrasi, asta nu mai poti sa faci niciodata pentru ca te imbolnavesti.

Dupa ce ai identificat ce e gresit in comportamentul lui alimentar (de obicei ceea ce pacientul ignora: de multe ori pacientii vin si spun „stiu ca asta fac gresit”, dar, de fapt, nu aceea e cea mai mare greseala pe care o face, ci altele, pe care nici macar nu le sesizeaza), trebuie sa stabilesti o strategie si abia apoi pacientul poate sa inceapa o cura de slabire.”, a explicat dr. Simona Tivadar, in cadrul unui interviu pentru Life.ro.

Ce greseala fac multi oameni
De asemenea, aceasta a atras atentia ca oamenii ar trebui sa se ingrijoreze atunci cand nu mai intra in hainele pe care le au:

„Ha

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !