Digi24: O discuție despre muzică cu ”Dimitri”, modificată prin subtitrare într-una despre război

Cosmin Prelipceanu a prezentat în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, un clip video despre care spune că reprezintă opiniile unui proaspăt recrut în armata rusească.

În realitate, însă, în discuția dintre un reporter și tânăr se vorbește despre muzică și datează de cel puțin 14 ani…

”Dar cu cine luptă rușii? Știți că i-am tot descris pe soldații ăștia, pe recruții ăștia pe care i-a trimis Putin în Ucraina, unii nici măcar nu știau cum arată un glonț, dar să ducă un război, și știți isprăvile lor.

Operațiunea continuă, armata rusă are în continuare nevoie de recruți, are în continuare nevoie de soldați și pe unii dintre ei, ce credeți, l-a filmat o televiziune din Rusia. Iată-l”, a făcut prezentarea Prelipceanu.

În realitate însă, interviul a fost înregistrat în clubul de noapte ”Compass” („Компас”) din orașul rus Veliky Novgorod de către compania locală de televiziune ”Triada”, scrie Knowyourmeme.com.

Primele clipuri video ale interviului au apărut pe 28 martie 2008 pe site-urile rusești, adesea intitulate în limba rusă ”Very Bad Music” (”Очень плохая музыка”).

Cea mai veche prezență cunoscută a videoclipului pe Youtube a fost la 11 octombrie 2008 de către utilizatorul 4gfdy, iar o versiune subtitrată a fost postată de YouTuberul Rammsteinchile95 cu titlul ”Very Bad Music” la 5 ianuarie 2010.

La 12 martie 2013, compania de televiziune a încărcat interviul integral la calitate înaltă pe Youtube, oferind mai multe informații despre clipul video. Interviul integral arată că reporterul Varvara Brandl (Варвара Брандл) vrea să afle despre muzica trance în club pentru emisiunea ”Reynn” („Рэйнн”).

Cel mai vechi videoclip de parodie în care apare Dimitri a fost încărcat pe YouTube pe 27 ianuarie 2010 și a fost însoțit de subtitrări care se plângeau de roboții găsiți în jocul online ”Silkroad online” de Joymax. Joymax nu reușește să lupte cu roboții de mai mulți ani.