Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, zeci de mii de oameni lasati fara energie electrica

Romania a stins FORTAT lumina din cauza vremii extreme – Zeci de mii de oameni, lasati in bezna! 13 judete afectate

Ministerul Afacerilor Interne informeaza, printr-un comunicat transmis duminica dimineata, ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile erau, la ora 7,00, nealimentate cu energie electrica 123 localitati din 13 judete, fiind afectati 78.480 consumatori finali, conform agerpres.ro.

Pentru remedierea avariilor se actioneaza in teren cu 134 echipe ale distribuitorilor de energie. Cele 13 judete afectate sunt Braila, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova si Valcea, precizeaza sursa citata.

Totodata, Ministerul Afacerilor Interne precizeaza ca monitorizeaza in continuare situatia din teren prin Centrul National de Conducere Integrata, care coopereaza permanent cu celelalte institutii reprezentate in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, pana la revenirea la normal a vietii comunitatilor afectate de vremea nefavorabila. Se mentin in stare de operativitate toate categoriile de mijloace si echipamente pentru asigurarea actiunilor de raspuns, astfel incat, manevra de forte si mijloace sa se realizeze in cel mai scurt timp.

La nivelul celor 7 judete (Braila, Buzau, Calarasi, Galati, Ilfov, Ialomita si Vrancea) si municipiul Bucuresti aflate pana la ora 10,00 sub avertizare de cod galben, sunt in serviciul operativ pregatiti sa intervina peste 5.000 de angajati MAI – pompieri, politisti si jandarmi, cu circa 2.300 de mijloace tehnice.

VREMEA 27 ianuarie. Va fi mai cald decat in mod normal in toata tara

In contextul fenomenelor hidrometeorologice, in ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 judete (AR, AG, BR, BZ, CL, CT, DB, GJ, GR, IF, IL, MH, OT, PH, TL, TR, VL, VS) si municipiul Bucuresti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curti, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stalpi de electricitate si a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru acordarea asistentei medicale pentru 2 persoane ranite de crengi desprinse din copaci, iar pentru 2 pacienti a fost necesara interventia autospecialelor de deszapezire pentru deblocarea cailor de acces.

Tptodata, in judetul Ialomita raman la dispozitia comunitatilor afectate de lipsa curentului electric pana la remedierea defectiunilor, cele 16 generatoare electrice de mare capacitate puse la dispozitie de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, mentioneaza comunicatul MAI.

Conducerea MAI a solicitat prefectilor sa se asigure ca exista permanenta la sediile primariilor in zonele afectate de ninsori, polei si ploi sau cu risc de inundatii, pana la normalizarea situatiei.

Potrivit informarii MAI, in prezent nu sunt drumuri nationale sau autostrazi cu traficul blocat ca urmare a evenimentelor rutiere sau ca efect al manifestarilor meteorologice din ultima perioada. Circulatia rutiera pe DN 67C Novaci – Ranca, judetul Gorj, este restrict

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !