Dirijorul Horia Andreescu, la Filarmonica din Iasi, pe 14 iunie

Continuand integrala Brahms-Schumann de la Iasi initiata in aceasta stagiune, dirijorul Horia Andreescu va conduce in seara de 14 iunie un concert extraordinar la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Moldova” din Iasi, solista pianista Anna Petrova.
Al optulea episod al Integralei concertelor si simfoniilor de Brahms si Schumann realizata de Horia Andreescu, si inclusa in stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii „Moldova” din Iasi, va cuprinde Uvertura Academica de Brahms, din creatia lui Schumann Introducere si Allegro appassionato pentru pian si orchestra, op. 92 si Concert-allegro cu introducere, op. 134 – prima auditie, soista Anna Petrova si in final Simfonia nr. 1 in do minor, op. 68 de Brahms. Asadar doua piese concertante mai putin cunoscute de Schumann si o simfonie celebra de Brahms reprezinta oferta repertoriala a ultimului concert dirijat de Horia Andreescu in aceasta stagiune la Iasi, unde este intampinat de fiecare data de entuziasmul melomanilor.

Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, orchestra pe care a dirijat-o prima oara in anul 1987. Pana in 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic si dirijorul sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. In anii ‘80 si ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda si Capela de Stat din Schwerin. Recunoscut mai ales pentru interpretarile de referinta ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók si pentru relatia privilegiata pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, in acelasi timp, un remarcabil promotor al muzicii noi si al tinerelor talente. Este frecvent invitat sa participe la jurizarea unor competitii internationale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti contribuie esential la cresterea noilor generatii de instrumentisti si dirijori.

De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri de exceptie precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comica din Berlin, Orchestra Simfonica din Londra, Filarmonica Regala din Londra, Orchestra Nationala a Rusiei, Orchestra Simfonica BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama si Taipei, or

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !