Disperare in mijloacele de transport din Iasi. Calatorii se topesc in tramvaie si autobuze si au ajuns sa se certe intre ei din cauza conditiilor

• Iesenii care folosesc transportul public au ajuns sa se planga in numar tot mai mare de conditiile in care sunt nevoiti sa calatoreaca pe timpul verii • Caldura insuportabila, aglomeratia si mirosul din tramvaie si autobuze fac ca o simpla calatorie de cateva minute sa fie un adevarat cosmar • „Mai bine mergi pe jos decat sa faci asa ceva si sa te urci intr-un tramvai sau autobuz fara aer conditionat, sa te topesti la propriu in aglomeratie” • Aceste lucruri provoaca nervi, chiar si certuri intre calatorii care cauta sa fie cat mai confortabili, multi batrani preferand chiar sa inchida ferestrele sau aerul conditionat din cauza afectiunilor de sanatate • Conducerea Companiei de Transport Public Iasi sustine ca 90 la suta din autobuze sunt dotate cu aer conditionat, iar investitiile pentru a se pune instalatii si in tramvaie depasesc capacitatile financiare ale institutiei

O simpla calatorie cu mijloacele de transport public din Iasi a devenit o adevarata aventura odata cu cresterea temperaturilor. Tot mai multi ieseni se plang de conditiile in care sunt obligati sa calatoreasca in autobuzele si tramvaiele Companiei de Transport Public Iasi, mai ales in cazul celor care nu sunt dotate cu aer conditionat. Oamenii reclama temperaturile insuportabile din mijloacele de transport, iar caldura exagerata provoaca o stare generala de nervi printre calatorii care ajung de multe ori in conflict din cauza starii de nervozitate.

„Este de neadmis sa fim tratati in asemenea conditii. Astepti 20 de minute un autobuz sau un tramvai in statie, iar cand vine, vine plin pana la refuz, cu o caldura de te topeste instantaneu si cu mirosuri insuportabile. Mai bine mergi pe jos decat sa te urci intr-un tramvai sau autobuz fara aer conditionat si sa te topesti la propriu in aglomeratie. Pe langa faptul ca ocupa mai bine de trei sferturi din tramvaie si autobuze la orele de varf, multi pensionari sunt si nesimtiti, se comporta de parca ar fi proprietarii pe tramvai, inchid geamurile pentru ca este curent, iar 100 de oameni stau si sufera din cauza catorva oameni necivilizati. Suntem totusi in anul 2019 in orasul Iasi, astfel de conditii nu ar trebui sa mai existe de multa vreme”, s-a plans un calator al Companiei de Transport Public Iasi.

Vezi si: Conducerea CTP Iasi continua proiectele de dezvoltare dupa premiile nationale castigate

Ce face CTP Iasi pentru a oferi conditii decente

Sefii CTP Iasi sustin ca au fost luate toate masurile posibile pentru a spori confortul termic din mijloacele de transport, insa cu toate acestea, reclamatiile venite din partea calatorilor sunt in numar tot mai mare, chiar si din partea unor batrani care sustin ca este prea frig in autobuze. „Avem si plangeri ca este prea rece in mijloacele de transport. In cazul autobuzelor noi am cerut soferilor, si le reamintesc in fiecare dimineata acest lucru, sa fixeze temperatura undeva la 22-24 de grade Celsius”, a spus Cristian Stoica, director general al CTP Iasi.

Vezi si: CTP Iasi a castigat premiul pentru popularitate in Gala celor mai bune companii de transport

In zilele normale,

 » Sursa: bzi.ro