Nole Djokovic răspunde cu eleganță huiduielilor primite la Roland Garros

Cu ajutorul stării de încrâncenare promovate de media, până și publicul din tenis, cândva ”sportul alb”, a devenit unul gălăgios, susținându-și favoriții fix ca o galerie de fotbal: înjurând și huiduind…

Arena ”Philippe Chatrier“ a găzduit, marţi seară, marele meci Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) – Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP) din sferturile French Open.

Din păcare, momentul intrării lui Djokovic pe teren, a fost însoțit nu de aplauzele celor din tribune, ci și de huiduieli.

Comentator al evenimentului sportiv, Mats Wilander a încercat să bage mizeria sub preş, spunând că, de fapt, spectatorii au strigat ”Siuuuuu“, aşa cum face Cristiano Ronaldo, atunci când îşi celebrează reuşitele pe teren.

În schimb, John McEnroe a spus lucrurilor pe nume: ”Din păcate, au fost chiar huiduieli. E groaznic! E o nebunie. Hai să fim serioşi… Omul acesta (Novak Djokovic – N.R.) e incredibil, a făcut atât de multe lucruri pentru sportul nostru…

Iese pe teren, acesta e unul dintre cele mai mari meciuri, ei (spectatorii – N.R.), probabil, nu vor mai vedea aşa ceva şi reacţionează în acest fel. Haideţi să uităm ce s-a întâmplat… “, a spus McEnroe, vizibil scârbit de ceea ce s-a întâmplat.

Paradoxal, în această atmosferă urâtă, ostilă la propriu, cel mai calm a rămas însuşi Novak Djokovic, ţinta fluierăturilor.

Sârbul a acceptat situaţia, şi-a văzut de joc, iar la final a explicat că acest comportament a venit ca urmare a simpatiei francezilor pentru Rafael Nadal.

”N-am văzut probleme. Nu sunt surprins. Cred că mulţimea a contribuit foarte mult la revenirea lui Nadal din setul patru. Au fost 99,9% alături de el şi l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să-şi găsească energia.

Felicitări! A fost cel mai bun jucător în momentele importante. N-am început atât de bine, iar el a făcut-o. Am luat ceva avânt în setul doi, dar el a reuşit să-şi ducă jocul la un alt nivel la începuturile setului.

Nadal a arătat de ce e un mare campion, fără îndoială a meritat victoria, felicitări lui şi echipei sale. Ştiu că aş fi putut juca mai bine, dar nu mi-am folosit şansele”, a declarat Djokovic.