Nevaccinat, Djokovic e interzis și la US Open. ”Eu pot juca, dar Nole nu? Ridicol!”

Novak Djokovic a ratat primul mare Grand Slam al anului, cel disputat în Australia, pentru că nu este nevaccinat și se pare că va trăi din nou această experiență și la US Open.

Statele Unite ale Americii nu permit intrarea în țară a persoanelor nevaccinate, și este greu de crezut că autoritățile îi vor oferi lui Novak Djokovic o derogare pentru a evolua la US Open.

Singura soluție pentru sportivul sârb ar fi ca până la finalul lunii august, US Open începe pe 29 august, autoritățile din SUA să schimbe regulile de intrare în țară.

Și este foarte puțin probabil să se întâmpla asta, în condițiile în care SUA a fost lovită recent de un val de infectări cu Covid-19.

Subiectul a început să fie deja extrem de dezbătut în lumea tenisului, iar
Tennys Sandgren, fost sfertfinalist în două rânduri la Australian Open, un bun prieten al lui Djokovic, a criticat vehement această politică a Statelor Unite.

Jucătorul american de tenis nu înțelege cum el, care de asemenea nu e vaccinat, poate evolua la US Open, în timp ce sârbul va fi privat de o nouă prezență la un Grand Slam.

„Destul de rușinos că USTA nu se va lupta pentru o scutire în cazul lui Novak. Nu e de mirare că Guvernul nu și-a schimbat politica arhaică. Eu pot juca, dar el nu? Ridicol”, a scris Tennys Sandgren pe Twitter.