Doctor englez, demis pentru că i-a cerut unei femei musulmane să-și îndepărteze vălul

Un medic din Marea Britanie care a lăsat o pacientă ”traumatizată” pentru că i-a cerut să-și îndepărteze vălul, și-a pierdut dreptul de a profesa, asta a decis un tribunal, informează BBC.

Cazul său a fost judecat de Medical Practitioners Tribunal Service, o instituție de reglementare în practica medicală.

Instanța a concluzionat că, dr. Keith Wolverson a fost răutăcios în răspunsul oferit la plângerea femeii și, de asemenea, a scris comentarii nepotrivite despre abilitățile lingvistice ale mai multor pacienți.

El a recunoscut că a vorbit urât despre abilitățile pacienților de a vorbi engleză în perioada ianuarie-aprilie 2018, a spus tribunalul. Acestea au inclus: ”Nu înțeleg niciun cuvânt din ce spun, au o engleză absolut precară”.

Deși tribunalul a constatat că nu există dovezi că medicul a lăsat părerile sale personale să îi afecteze tratamentul, s-a decis că pacienții ar fi fost șocați și supărați în urma consultărilor.

Doctorul a recunoscut că i-a cerut femeii s-și scoată vălul. De asemenea, el și-a cerut scuze pentru orice supărare pe care i-ar fi provocat-o.

Tribunalul a decis că Wolverson a procedat în mod abuziv în ciuda obiecțiilor pacientei. Femeia, care a purtat vălul din motive religioase, a spus că acțiunile medicului au ”traumatizat-o”.

Mai multe dintre acuzații au echivalat cu o conduită greșită gravă și au dus la discreditarea profesiei medicale, a decis MPTS.

De asemenea, au ajuns la concluzia că există riscul ca doctorul să mai fi făcut același lucru în trecut.