Doliu de proporții! A murit cel mai controversat avocat al momentului

Un nou deces a fost înregistrată în lumea celebrităților! Unul dintre cei mai cunoscuți avocați de la noi din țară, controversat și celebru pentru scandalurile în care a fost implicat, a plecat dintre noi înainte de vreme. Familia și cunoscuții îl plâng acum fără încetare.

A murit Alexandru Bernic

Alexandru Tudor Bernic, cunoscut avocat ieşean, a murit ieri seară, 6 decembrie 2022. Cetăţeanul de onoare al oraşului Iaşi a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Anunțul a fost făcut de o persoană cunoscută, iar mulți și-au exprimat regretul și durerea. Apropiații spun că problemele de sănătate au cam scăpat de sub control în ultima vreme, pentru că nu avea deloc relații bune cu legea.

„Dragi colegi, cu tristeţe vă anunţ că în cursul nopţii trecute s-a stins din viaţa confratele noastru Alexandru ”Alic” Bernic. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanţe familiei îndurerate!”, a transmis avocatul Tudor Duca.

bernic

Sora lui, Carmen Bernic, un cunoscut avocat ieșean, fost şef al Baroului, a murit tot de stop cardiorespirator cu 10 ani în urmă. Avocatul avea o vechime de 20 de ani în avocatură și era foarte celebru în zona lui.

Mai mult, Alexandru Bernic era cercetat într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani și abuz în serviciu. S-ar fi creat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro, după ce ar fi vândut mai multe terenuri, iar banii nu ar mai fi ajuns la proprietari. Ar fi făcut această practică de mai multe ori.

Bernic a primit 1.000 de euro de la un ieşean, promiţându-i că va interveni pentru anularea măsurii de indisponibilizare dispusă asupra automobilului BMW 520 al acestuia. Deși a primit suma, nu a luat nicio măsură, ci doar a împărțit banii cu  procurorul Moisescu.

În 2014, cei doi au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Cu toate acestea, a rămas foarte cunoscut și respectat, motiv pentru care Primăria, în anul 2019, i-a oferit titlul decetăţean de onoare al Iaşului.