13.7 C
București
vineri, 14 mai 2021

DOLIU! Gene Deitch, creatorul ANIMAȚIEI ”Tom și Jerry”, a DECEDAT! Copiii din toată lumea, ÎNDURERAȚI

Gene Deitch, unul dintre regizorii iubitei animații ”Tom și Jerry”, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani. Acesta și-a dat ultima suflare vineri noaptea (17.04 -n.r.) în casa lui din Praga
Copiii din întreaga lume sunt extrem de îndurerați. Cel care face copilăria mai frumoasă oricărui om s-a stins din viață în mod neașteptat, acesta nefiind suferind de vreo boală care să îi pună sănătatea în pericol imienent. Informații suplimentare nu au fost oferite publicului.

Cratorul animației ”Tom și Jerry”, Gene Deitch, a venit pe lume pe data de 8 august 1924 în Chicago. În anul 1958, filmul ”Sidney`s Family Tree” a fost nominalizat la Oscar
În anul 1960, Gene Deitch este fericitul câștigător al marelui premiu pentru cel mai reușit film de scurtmetraj cu ajutorul filmului ”Munro”. Creatorul de animații a mai fost nominalizat în ceea ce privește aceeași categorie în anul 1964.

Gene Deitch a sosit în Praga în anul 1959 și nu intenționa să stea mai mult de 10 zile. Însă, destinul avea alte planuri pentru el. Americanul se îndrăgostește de viitoarea sa soție, Zdenka, și decide să rămână în capitala Cehoslovaciei.

Își continuă însă activitatea și lucrează dincolo de Cortina de Fier, în Europa de Est, la 13 episoade din celebra animație Tom și Jery, cel mai iubit desen animat din lume. În același timp, lucrează și la câteva episoade din Popeye Marinarul.

Pentru că a luat contact cu tot ce înseamnă viața în comunism, pentru că a început să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă să trăiești în Europa de Est, Gene își publică memoriile în cartea ”Din iubire pentru Praga”.

În 2004 el primește premiul Winsor McCay Award pentru întreaga sa carieră.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate