Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ionut Miorcaneanu s-a stins la 39 de ani

0

Doliu in cadrul Bisericii Ortodoxe Romana, preotul paroh de la parohia „Sf. Arhangeli Mihail si Gavril” din localitatea Tudor Vladimirescu s-a stins in urma unui tragic accident rutier.

Pretoul, in varsta de doar 39 de ani, conducea un vehicul marca Mercedes Clasa A atunci cand a avut loc gravul accident rutier. Acesta a avut loc intre localitatile Hanesti si Vlasinesti.

Preotul era singur in autovehicul atunci cand, intr-o curba usoara la dreapta, a pierdut controlul vehicului din motive necunoscute si a sfarsit pe contrasens. Masina s-a desprins de pe carosabil lovind violent un cap de pod.

Impactul a fost atat de violent incat podul pedalier a ajuns la nivelul volanului iar volanul la nivelul plafonului.

Soferul a fost azvarlit in afara masinii. El era inconstient, dar din fericire prezenta semne vitale, La locul accidnetului au ajuns, imediat un echipaj cu asistent afalt in zona dar si un echipaj cu medic de la Botosani.

In ciuda tuturor eforturilor depuse de cadrele medicale, preotul a intrat in stop cardio-respirator si nu au mai putut sa il salveze. Astfel a fost declarat decesul.

La fata locului au ajuns si mai multe echipaje de politie, fiind demarata o ancheta. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Preotul avea doar 39 de ani

Ionut Miorcaneanu s-a nascut la data de 5 ianuarie 1982, in localitatea Botosani, judetul Botosani.

Acesta a absolvit Scoala Generala Nr. 13 din localitatea Botosani, promotia 1996, dupa care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botosani, promotia 2001, cu media generala a anilor de studii – 9,11 si media generala la Bacalaureat – 9,65, in urma sustinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47.

In luna iulie 2001 a sustinut examenul de capacitate preoteasca la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durau.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hanesti, Protopopiatul Saveni, la data de 2 decembrie 2001.

Incepand cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh in Parohia „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrameni, Protopopiatul Saveni, fosta filie a Parohiei Borolea, parohie unde si-a desfasurat activitatea pana in momentul tragicului accident, in urma desfiintarii Parohiei Borolea si infiintarii filiilor acesteia in parohii.

Spune ce crezi