miercuri, 23 septembrie 2020

Doliu în lumea ciclismului. Cea mai bună ciclistă de anduranță a României a decedat într-un accident rutier

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Cristina Berna, considerată cea mai bună ciclistă de anduranță a României, a murit într-un accident rutier, în județul Mehedinți, după ce a fost lovită de o autoutilitară care transporta nisip.

Sportiva se afla ieri, 8 septembrie, într-un tur prin Munții Banatului, la 20 de km de Drobeta Turnu Severin, pentru a se antrena. A intrat într-o zonă foarte înclinată și nu a mai putut controla ghidonul, motiv pentru care a intrat pe contrasens și a intrat sub roțile unei mașini.

Șoferul nu a putut să evite impactul
Cauza accidentului, spun polițiștii, ar fi fost viteza prea mare cu care circulă Cristina Berna.

Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost testat, dar nu s-a găsit nicio urmă de alcool în sângele său. Șoferul a declarat faptul că i-a fost imposibil să evite impactul: „Venea de sus și venea cu viteză. Nu știam ce să fac”.

Cine este Cristina Berna
Cristina Berna era un nume important în lumea sportului. Ea a fost cea mai bună ciclistă de anduranță a României. Era mereu înconjurată de sportivi și de nelipsit de la concursuri. Cristina era cunoscută pentru traseele lungi pe care le-a făcut de-a lungul carierei, peste 20.000 de kilometri repetați. S-a reapucat de sport după o perioadă mai lungă de pauză.

„Redescoperise pasiunea de a bicicli după 30 de ani de pauză… Acum două săptămâni terminase în mai puţin de 50 de ore cei 600 de km cu peste 10000 de metri diferenţa de nivel ai traseului Super Randonnee „Romanian TransCarpathians Epic”, singură, întâlnind şi ursul la cascada Bălea, noaptea. Era practic prima ei tura oficială din acest an după cea pe echipe, Fleche România.

În acest weekend, plecase să încerce să vadă cum este tot singură pe un alt traseu Super Randonnee, „Banat Mountains Epic”.

Dacă nu s-ar fi întâmplat tragedia, ar fi terminat probabil sub 48 de ore cei 619 km cu peste 10000 de metri diferenţa de nivel. Mai avea doar o coborâre şi vreo 13 km din traseu…

Sunt convins că mai avea multe de scris în istoria ciclismului de anduranţa românesc.
Cristina, drum bun şi lanţ întins printre stele!”, a scris Iulian Ene, președintele Asociației Adevărații Veloprieteni. pe pagina sa de Facebook.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă