Doliu în lumea fotbalului! A murit câștigătorul Cupei Mondiale

Doliu imens în lumea internațională a fotbalului românesc! A fost cu adevărat o legendă a acestui sport și a scris istorie în acest domeniu. Primi, astăzi, o veste dureroasă despre marele sportiv, care a lăsat în urmă o mulțime de regrete și lacrimi.

A murit George Cohen
A murit una dintre legendele fotbalului internațional, la venerabila vârstă de 83 de ani! Este vorba despre George Cohen, membru al echipei Angliei care a câștigat Cupa Mondială din 1966. Cei care l-au cunoscut îl vedeau drept „cel mai bun fundaș cu care am jucat vreodată”, iar asta după cele 459 de meciuri la Fulham.

Anunțula fost făcut chiar de către clubul său de suflet, Fulham, unde a stat din 1956 până în 1969. Acesta s-a retras mult prea devreme, la 29 de ani, după ce o accidentare gravă la genunchi i-a pus capac.

“Toată lumea de la Fulham este profund întristată să afle despre moartea unuia dintre cei mai mari jucători ai noştri, George Cohen”, se arată pe site-ul oficial al clubului Fulham.

Nu se cunoaște, încă, motivul exact al decesului. Se pare, însă, că în ultima vreme ar fi avut ceva probleme de sănătate, mai ales din cauza vârstei extrem de înaintate. Doar doi jucători aliniaţi în timpul titlului mondial englez sunt încă în viaţă: Bobby Charlton şi Geoff Hurst. Au fost nume mari, foarte apreciate, care au obținut rezultate notabile de-a lungul vieții lor de sportivi.

A fost foarte apreciat și considerat un sportiv de excepție, motiv pentru care i-a fost construită o statuie în afara stadionului Craven Cottage, în octombrie 2016. Cohen și-a vândut medalia de câștigător, cumpărată de Fulham pentru 80.000 de lire sterline, din motive financiare. După acest gest, el a devenit primul jucător din echipă care a făcut acest lucru.