35.1 C
București
marți, 27 iulie 2021

Doliu în lumea medicală! A murit prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai importanți pneumologi din România

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, o personalitate marcantă a medicinei românești, unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie și unul dintre cei mai importanți pneumologi din România, s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 85 de ani.

Anunţul a fost făcut de familia profesorului.

“Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești. Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a marcat destinul pneumologiei româneşti
A marcat destinul pneumologiei româneşti, activând, timp de 34 de ani, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

A fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și presedinte al Societății Române de Pneumoftiziologie, a fost membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii, iar în anul 2000 a fost decorat de către președintele Româniai, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de „Comandor”.

A fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București între anii 1998 – 2006 şi președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății și manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate