Doliu în lumea muzicii! A murit o mare legendă

În ultima vreme au plecat dintre noi o mulțime de personalități importante, care au lăsat în urmă numai tristețe. Lumea muzicală internațională este din nou în doliu, după ce un mare artist a plecat dintre noi în mod fulgerător.

A murit Ichiro Mizuki
O nouă tragedie lovește lumea internațională a muzicii. Un artist de mare valoare, care a scris istorie, a plecat în mod fulgerător din această lume. Astfel, marele cântăreț Ichiro Mizuki, supranumit „regele cântecelor anime”, a murit la venerabil vârstă de 74 de ani. Nimeni nu se aștepta la un asemenea sfârșit și toți sunt în șoc.

Potrivit primelor informații venite din Japonia luni, 12 decembrie, cântărețul a încetat din viață pe 6 decembrie, la vârsta de 74 de ani. Anunțul oficial a fost făcut abia acum, de către agenția care se ocupa de imaginea lui, provocând multă panică în rândul celui care l-au iubit și i-au apreciat piesele.

„Pentru toți cei care ne susțin mereu. Ne cerem scuze pentru vestea foarte tristă. Cred că, deși viața se poate sfârși, cântecul și sufletul sunt nemuritoare”, a scris agenția sa pe Twitter.

Artistul era grav bolnav, iar vara aceasta anunțase că urmează un tratament pentru cancer pulmonar. Boala a evoluat rapid, l-a sleit de puteri și l-a adus în scaun cu rotile, dar nici atunci nu a renunțat la mare sa iubire: scena. Ultima sa reprezentație live a avut loc pe 27 Noiembrie, când a apărut în fata tututor în scaun.

Acesta a devenit faimos pentru interpretarea coloanei sonore a seriei anime cu roboţi din 1972 „Mazinger Z” şi a operei spaţiale „Space Pirate Captain Harlock” semnată de Leiji Matsumoto. Era foarte iubit de o mulțime de oameni și s-a bucurat de un succes impresionant chiar și în străinătate, dar boala l-a răpus mult prea devreme. Avea mult de arătat și o mulțime de oameni de impresionat.