Doliu în lumea politică! A murit fostul secretar al Apărării

Aducem o nouă veste tristă, după ce o mulțime de personalități au plecat din această lume. Aflăm acum că lumea politică este îndoliată, după ce fostul secretar al Apărării a plecat în mor fulgerător. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie!

A murit Ashton Carter

Fostul secretar al Apărării Statelor Unite ale Americii, Ashton Carter, a murit luni seară, la Boston. Bărbatul avea 68 de ani și a suferit un stop cardiac, pentru care medicii nu au mai putut face nimic.

Deși specialiștii au făcut eforturi pentru a-l stabiliza, totul a fost în zadar și au conformat decesul. Anunțul morții a fost făcut chiar de către familia omului politic, care a vrut ca toți cei care l-au iubit și cunoscut să-i poată aduce un ultim omagiu.

„Familia fostului secretar al Apărării Ashton B. Carter împărtășește cu profundă și profundă tristețe faptul că secretarul Carter a decedat luni seară la Boston, în urma unui eveniment cardiac subit, la vârsta de 68 de ani”, a transmis marți familia lui Carter într-un comunicat.

Carter a ocupat funcția de secretar al Apărării în timpul mandatului președintelui Barack Obama din februarie 2015 până în ianuarie 2017. Cei doi au colaborat bine împreună și au reușit să facă multe schimbări importante.

El a fost, de asemenea, profesor de administrație publică, fiind director al Centrului Belfer pentru Știință și Afaceri Internaționale de la Harvard Kennedy School până la moartea sa.

Carter, o carieră notabilă
Carter a avut o carieră notabilă, marcată de reușite importante. A fost cea de-al 25-le-a secretar al Apărării SUA și a reușit să deschidă posturi pentru femei în domeniul Apărării și să pună capăt interdicției privind militarii transsexuali de a servi în armată.

Această decizie a fost respectată doar un an, iar Donald Trump a reintrodus interdicția. De asemenea, a fost membru al Consiliului consultativ pentru securitate internațională al secretarului de stat, al Consiliului pentru politica de apărare, al Consiliului pentru știința apărării și al Comitetului Academiei Naționale de Științe pentru știință și tehnologie pentru combaterea terorismului.