21 C
București
marți, 13 aprilie 2021

Doliu în lumea teatrului românesc! Un mare actor a murit

Doliu în lumea teatrului românesc! Eduard Mihail Marinescu, actor la Teatrul Național din Târgu Mureș, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani.

Doliu în lumea teatrului românesc! Vestea tristă a fost făcută de colegii săi, pe contul de Facebook. Eduard Mihail Marinescu s-a născut în București, la data de 10 iunie 1959, a intrat în echipa Teatrului din Târgu Mureș în anul 1985, unde și-a desfășurat aici întreaga activitate. A avut apariții în 60 de piese.

„Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020).

Doliu în lumea teatrului românesc! Eduard Mihail Marinescu se alătură echipei teatrului la 1 iulie 1985 și rămâne loial scenei târgumureșene întreaga sa carieră, jucând în peste 60 de spectacole. Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).

Doliu în lumea teatrului românesc! A jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile. Așadar, Edi a fost un actor mereu prezent în viața Teatrului și va rămâne mereu prezent în sufletele și în amintirile noastre.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, (marți, N.R.), 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Colectivul Teatrului Național Târgu-Mureș”, e anunțul de pe pagina de Facebook a teatrului din Târgu Mureș.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate