Doliu în muzica populară! Ionel Lazăr a murit la 47 de ani. Artistul cânta chiar și pe patul de spital

Ionel Lazăr, unul dintre cei mai valoroși artiști de muzică populară, a murit! Se lupta cu o boală cumplită și slăbise peste douăzeci de kilograme în doar câteva luni. Ionel Lazăr era internat la Fundeni și făcea radioterapie.

Ionel Lazăr avea 47 de ani și era un valoros rapsod al cântecului popular muntenesc, din zona etnofolclorică a Sloboziei. El fusese operat de două ori, după ce în corpul său au fost găsite două tumori și începuse procedurile de radioterapie. Din nefericire pentru el, ajunsese la spital într-un stadiu avansat al bolii, iar medicii nu au putut face minuni pentru a-i salva viața.

ionel lazar
Ionel Lazar a murit
Anul trecut, Ionel Lazăr povestea despre calvarul pe care îl trăia, după ce fusese diagnosticat cu cancer. Artistul nu se gândea că ar fi putut suferi de o boală atât de parșivă și considera că slăbise excesiv din cauza stresului.

„Slăbisem în ultimul timp, am crezut că e de la oboseală, nunți, de la munca în gospodărie, dar era vorba despre o boală imprevizibilă pe care o duc de un an jumate. Am avut o tumoră pe care am descoperit-o foarte tarziu. Când m-am operat, medicii au constatat că au aparut și alte tumori la vezica urinară, pulmon și ficat. Acum am fost operat a doua oară și sunt pe patul spitalului Fundeni. Doamne, să mă fac și eu bine, câte zile oi avea, că viața mea e in mâinile lui Dumnezeu! De un an jumate n-am mai putut sa dorm, acum mi-a făcut domnul doctor niște calmante pentru somn”, declara Ionel Lazăr, conform revistei Star Popular, în cursul anului trecut.

După anunțul conform căruia Ionel Lazăr suferea de cancer, colegii artistului s-au mobilizat pentru a strânge banii necesari tratamentului. Artistul a fost profund impresionant de solidaritatea de care au dat dovadă colegii de breaslă, așadar le-a mulțumit cum știa cel mai bine: prin cântec. Adesea distribuia filmulețe, de pe patul de spital, în care cânta unele dintre melodiile pentru care era atât de apreciat.

Organismul lui Ionel Lazăr era prea slăbit pentru a face față tratamentului
Din păcate, boala se afla într-un stadiu mult prea avansat, iar organsimul deja slăbit al artistului nu a putut face față tratamentului agresiv. În dimineața zilei de miercuri, 26 octombrie, un apropiat al cântărețului a dat vestea tragică: Ionel Lazăr a pierdut lupta cu boala și a murit la 47 de ani.

„A plecat la ceruri Ionel Lazăr, valoros rapsod al cântecului popular muntenesc, din zona etnofolclorică a Sloboziei. Dumnezeu să te ierte și să-ți facă odihnă veșnică, Ionele!”, a fost mesajul scris de către prietenul și colegul său Alexandru Lilea.