sâmbătă, 11 iulie 2020

Doliu în muzica românească! Un mare artist de jazz a decedat

Știrile zilei

Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!

Alexandra Dinu, fosta soție a lui Adrian Mutu, se apropie de vârsta de 40 de ani, dar este mai...

Marcel Vela, decizie de ultimă oră: ”Astăzi voi semna ordinul”

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că în cursul zilei de astăzi va semna ordinul de ministru prin...

Tataru, anunt important: In ce conditii intram in Starea de Urgenta

Nelu Tataru a spus in ce conditii ar putea sa intre Romania in starea de urgenta. Ne confruntam cu...

Doliu în muzica românească! Marele artist de muzică jazz, Garbis Dedeian, s-a stins din viață ieri, pe 13 Ianuarie 2020.

Născut la București, pe 24 Aprilie 1959, Garbis Dedeian este un saxofonist, compozitor şi aranjor român de origine armeană, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. A urmat Liceul de Muzică nr. 1 din capitală şi Şcoala Populară de Artă, unde a studiat clarinetul cu profesorul Florian Popa şi compoziţie / orchestraţie cu Richard Bartzer. Avand o atracție pentru muzica jazz încă din adolescenţă, a început sub îndrumarea regretatului Mihai Berindei. Pasiunea pentru acest superb gen de muzică l-a făcut să fondeze un prim grup alcătuit cu fratele său, ghitaristul Capriel Dedeian, Tudy Zaharescu și Mario Dumitrescu, în 1976, debutul lor fiind pe scena Festivalului de Jazz de la Sibiu. Continuarea a fost una consistentă, susținand multe concerte și participand la prestigioase festivaluri de jazz în ţară dar şi în Germania, Ungaria, Grecia, Italia, Franţa, Austria, Iugoslavia, Moldova, Ucraina, Bulgaria, Egipt. Binemeritatul titlu de „Formaţia Anului 2003” le-a fost acordat de către juriul Galei Premiilor de Jazz, organizată de Societatea Română de Radiodifuziune. Fragezii instrumentiști alături de care a avut mult apreciata activitate îi regretă nespus de mult trecerea în neființă.

O parte din creațiile sale din domeniul muzical sunt considerate valori de patrimoniu pentru jazz-ul autohton, fiind tipărite (Culegere de teme de jazz), înregistrate în studio ori preluate live din festivalurile de jazz.

 

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Doliu în muzica românească! Un mare artist de jazz a decedat 2