Doliu la Biserica Ortodoxă Română. Un important preot a murit

Chiar în prag de sărbători au avut loc o mulțime de tragedii de proporții. Aflăm acum că a murit un preot celebru, un membru foarte important al BOR.

Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, mai ales pentru că acesta nu avea o vârstă deloc înaintată.

A murit preotul Ovidiu Herbei

Doliu de proporții în BOR! Părintele Ovidiu Herbei s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, cu câteva zile înainte de Crăciun.

Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, având în vedere că slujitorul Domnului nu avea o vârstă înaintată și nimeni nu știa că ar avea probleme de sănătate.

Tristul anunț a fost făcut de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești. Este o lovitură grea pentru întreg colectivul, dar mai ales pentru enoriașii care frecventau Parohia Valea Bogdanei, din județul Bacău, acolo un părintele Ioan slujea.

Protoiereul a transmis un mesaj emoționant, în care a vorbit despre toate reușitele colegului său de breaslă, dar mai ales despre bunătatea acestuia. A avut numai cuvinte de laudă la adresa mult iubitului preot.

„Cu multă durere în suflet, Vă anunțăm că Părintele Ovidiu Herbei a plecat în ceata slujitorilor cerești.

Preotul Ovidiu Herbei a fost un duhovnic înțelept, harnic și rugător al Protopopiatului Onești, Parohia Valea Bogdanei, comuna Ștefan cel Mare, și a fost chemat în ceata colindătorilor cerești de Milostivul Dumnezeu înainte de Crăciun.

Preot ctitor în parohiile Heltiu, Negoiești și Poiana Sărată Părintele Ovidiu Herbei a jertfit viața sa pentru consolidarea , construirea sau edificarea Sfintelor

Locașuri de cult ; implicat jertfelnic în multe proiecte social filantropice ale Bisericii a plecat sa slujească în Casa Tatălui Ceresc.(…)

Fire blândă și suflet cald părintele Ovidiu știa sa te asculte și sa îmbărbăteze în momentele grele, fii și fiicele sale duhovnicesti duhovnicești îl cinsteau cu drag pe Părintele lor.

Hristos a Înviat! Dumnezeu să odihnească în pace sufletul său harnic!”, a fost mesajul transmis de părintele Ioan Bârgăoanu, scrie observatornews.ro.

Nu se cunosc, încă, motivele exacte ale morții. Nimeni nu știe dacă preotul avea vreo problemă de sănătate sau dacă a suferit vreun accident care să fi dus la această tragedie.

Părintele a activat în parohiile: Cucova (decembrie 1993-februarie 1994), Poiana Sărată (februarie 1994-martie 1997), Heltiu-Boiștea (aprilie 1997-februarie 2015), Negoiești (martie 2015-septembrie 2022) și Valea Bogdanei (septembrie-decembrie 2022).