Doliu la Chefi la Cuțite! Un mare bucătar a plecat dintre noi

Echipa Chefi la Cuțite este din nou îndoliată! Un alt concurent celebru al emisiunii a plecat din această lume în mod tragic, întâmplare la care nimeni nu se aștepta. Este vorba despre un fost concurent extrem de iubit de public, apreciat și în afara show-unui de gătit pentru talentul lui.

A murit Dumitru Pop Tincu

Încă un concurent care a participat la emisiunea Chefi la Cuțite a murit, după ce o mulțime de alți foști participanți au plecat dintre noi. Celebrul bucătar a avut parte de un sfârșit tragic, la care nimeni nu se aștepta, pentru că în ultima vreme nu a mai vorbit despre starea lui.

Este vorba despre Dumitru Pop Tincu, maestrul popular de la Cimitirul Vesel din Săpânţa, care a murit la 67 de ani. În 2020 a participat la Chefi la Cuțite, unde a prezentat valorile și Tradițiile din zona Maramureșului.  Iubea foarte mult obiceiurile și a încercat să le ducă mai departe.

Anunțul a fost făcut de către un ghid turistic celebru, care a avut o relație bună cu regretatul Dumitru și l-a apreciat pentru talentul său special.

„Azi ne-a părăsit, după o grea suferință, marele meșter Dumitru Pop Tincu din Săpânța (25 august 1955-15 decembrie 2022), crucer, sculptor, pictor și poet, Tezaur Uman Viu, Ambasador al Turismului Maramureșean, membru al Academiei Artelor Tradiționale din România, cel mai cunoscut și mediatizat creator popular maramureșean, cu nenumărate apariții media începând de la New York Times la BBC, cu expoziții de la Tel Aviv la Varșovia, cu lucrări din Tokyo până la Paris… Albastrul de Săpânța este, acum, mai întunecat, mai trist…Sincere condoleanțe îndureratei familii! Rămas bun, maestre!”, a scris Teofil Ivanciuc, un cunoscut ghid de turism din Maramureș, pe pagina sa de Facebook.

A iubit meseria încă de la 9 ani

Maestrul popular de la Cimitirul Vesel din Săpânţa a murit în data de 15 decembrie 2022, după ce a fost răpus de o boală grea. A suferit mult în ultimul timp și a îndurat dureri mari.

Dumitru a încercat să ducă mai departe munca făcută de Stan Ioan Pătraș, care a înființat Cimitirul Vesel. Era meșter la acest cimitir și se asigura că totul este sub control.

“Este singurul cimitir din lume, unde se zice că se râde despre moarte. Dacii întâmpinau moartea cu râsul şi naşterea cu plânsul. Deci, fiindcă, cel ce moare merge în rai şi cel ce se naşte va fi asuprit.”, declara el pentru Observator.