3.4 C
București
mar╚Ťi, 26 ianuarie 2021

DOLIU NATIONAL: Marea actrita a incetat din viata in urma cu cateva momente din cauza CORONAVIRUS ­čÖü

Kaplan, născută în Buenos Aires, în 1931, într-o familie evreiască de origine rusă, a murit pe 12 noiembrie, la Geneva, unde se afla internată într-un azil pentru bătrâni.

Regizoarea a locuit ├«n Geneva ├«mpreun─â cu partenerul ei, actorul ┼či produc─âtorul Claude Makowski, care, diagnosticat ulterior cu Parkinson, a murit ├«n luna august.
Nelly Kaplan a ajuns ├«n Fran┼úa din capitala argentinian─â la v├órsta de 22 de ani ┼či ┼či-a ├«nceput cariera cinematografic─â ├«n calitate de asistent─â a regizorului francez Abel Gance (1889 ÔÇô 1981), unul dintre pionierii filmului mut.

S-a remarcat odat─â cu ÔÇ×La fianc├ęe du pirateÔÇŁ (1969), care a fost selectat la Festivalul de la Vene┼úia ┼či a devenit rapid un film cult. Rolul principal a fost interpretat de Bernadette Lafont, muz─â a Noului Val.

Kaplan a mai regizat, ├«ntre altele, ÔÇ×Papa, les petits bateauxÔÇŽÔÇŁ (1971), ÔÇ×Charles et LucieÔÇŁ (1979) ┼či ÔÇ×Plaisir dÔÇÖamourÔÇŁ (1991), precum ┼či documentare despre arti┼čti ca Pablo Picasso ┼či Abel Gance

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate